Peotoidud  » Vastlad

Vastlasaiad

Keskmine hinne: 1.94 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Esimese vabariigi aegsed vastlasaiad olid väheke teistsugused kui nüüdisajal – neid täideti mandlite-rosinate ja rõõsas koores segatud saiatäidisega, mida maitsestati omakorda veel kaneeli ja vanilliga. Tol ajal vahukoort kaunistuseks ei kasutatud, aga mina soovitan neile ikka vahukoorese tupsu ka peale panna – nii maitsevad saiad lihtsalt oivaliselt. Kogus 15 tükki.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Hõõru pärm soolaga vedelaks, lisa käesoe piim ja enamik jahust, sega ja lase pool tundi rätiku all kerkida. Lisa suhkur, kardemon ja toasoe vahule hõõrutud või. Sõtku läbi ning vajadusel lisa hulka veel jahu, kuni saad ühtlase, kausiservade küljest lahti tuleva taina. Jäta taas pooleks tunniks kuni tunniks rätiku alla kerkima.

2. Vormi tainast jahusel laual üks pikk rull, lõika tükkideks ja vormi väikesteks pallideks. Lao saiad võiga määritud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase kerkida veel kolmandatki korda, 15–20 minutit.

3. Määri pealt munaga ja küpseta 200 kraadi juures 10–15 minutit või kuni saiad kaunilt pruunid. Lase jahtuda. Lõika kaaned pealt ja uurista ettevaatlikult välja sisu, ümbris peab terveks jääma.

4. Tõsta väiksemaks pudistatud saiasisu kaussi, kalla peale kuum rõõsk koor (või piim), hakitud mandlid, rosinad, suhkur, vanillsuhkur, sulavõi ja kaneel. Sega sisu õrnalt segi ja tõsta saiadesse tagasi. Soovitatavalt kaunista veel vahustatud koorega, tõsta kaaned peale tagasi ja naudi kohe!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa