Peotoidud  » Vastlad

Hernesupp I

Keskmine hinne: 3.19 Allikas: vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Hernesupp kuivatatud hernestest
Kogus: 4 portsjonit
Valmistusviis
Pane liha koos leotatud hernestega külma veega keema. Keemahakkamisel eemalda vaht, lisa sibul ja keeda herned pehmeks. Enne keetmise lõppu lisa riivitud porgand, sool ja hakitud petersell.
NB!Kui valmistad hernesuppi soolalihaga, siis keeda kõigepealt herned mageda veega eraldi pehmeks ja lisa koos keeduleemega lihaleemele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hindaja 27.nov 2012 13:29
väga maisev,teen poolikutest hernestest
ss 22.veeb 2012 19:43
ma ei saa aru,miks peab herneid leotama ostan poest herned panen koos odrakruubi ja suitsukondiga keema lisan sibulat,porgandit,-
loorberi lehe,soola kui on vaja loodan,et ei unustanud midagi ja keeb väga kiiresti pehmeks/umbes pool tundi ja head isu
merka 22.veeb 2012 14:02
Herneid võib külma veega ehmatada paar korda keetmise jooksul, siis keevad kiiremini pehmeks, kui pole eelnevalt leotatud. Ka võib herned kiirkeetjas pehmeks keeta.
Marjan 21.veeb 2012 21:26
Kasutasin samuti poolikuid herneid ja sea ribiliha. Ülihea tuli.
Marimiri2 17.veeb 2012 13:37
Kasutan poolikuid supiherneid. Lasen vee keema ja puistan vähehaaval herned keevasse vette. Väga ruttu lähevad pehmeks. Sibulat praen enne lisamist võiga, siis pole liha vajagi.
Taito 28.okt 2011 15:28
Ma lisan hernesupile taldrikul senapit.
Swea 08.märts 2011 15:15
Mina ostsin ka poolikud supi herned ja lisasin kruupe ka ja kokku keetsin max 50 minutit. Väga väga maitsev tuli igatahes :P
Albert 09.märts 2010 16:30
mina kasutan ka leotamata herneid ja siiamaani on ilusti pehmeks keenud
Albert 09.märts 2010 16:30
mina kasutan ka leotamata herneid ja siiamaani on ilusti pehmeks keenud
riina 08.nov 2009 16:52
mina kasutasin poolikuid supu herneid ja ei leotanud ennem,keetsin supp kokku umbes 45 min. ja väga hea tuli.
melissa 03.nov 2009 16:08
Ööpäev tuleb leotada, saab pehmeks küll.Järgi proovitud asi.:A
Atsinna 03.nov 2009 12:16
Kas üldse pehmeks saadki? Või tuleb keeta terve päev. Ei ole proovinud.
arvo 03.nov 2009 12:01
kaua peab keetma herneid kui ei ole aega leotada
Atsinna 24.märts 2009 20:36
Eelmisel päeval paned likku, 12 tundi kindlasti, võib ka kauem.
Jaalika 24.märts 2009 15:32
kui kaua herneid leotama peab?
Kessukas25 24.veeb 2009 17:33
Kuna ma eriti kaua herneid leotada ei saanud (enne jõudis vastlapäev kohale :D), siis keetma pidin suppi üksjagu kaua.Aga tulemus oli 100% seda väärt.Absoluutne 5 supp. :Y
vivi9an 11.jaan 2007 15:18
Ma lisan vana eesti tava kohaselt ka nats kruupe ja need tuleb kohe alguses hernestega koos keema panna, kasutan sutsuliha (suitsukooti lahkan enamasti). Kruupe panen suht vähe, sest neil on omadus hoogsalt paisuda.
Didi 08.märts 2005 23:32
ise lisasin veel paar loorberilehte ja 5 vürtsipipart, aga see on juba maitseasi. väga väga hea supp on, mämm-mämm!!
merksu 20.jaan 2005 11:53
meie pere lemmik
1