Peotoidud  » Vastlad

Odrajahukarask

Keskmine hinne: 2.85 Allikas: vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Eesti rahvustoit
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Sega sooda jahuga.
Sega kõik ained ja klopi kõvasti läbi.
Tainas vala õhukese kihina küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 200-220ºC juures.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Silvia 02.apr 2016 18:52
1l.kohta 500g odrajahu
külamari 02.märts 2013 21:34
Mulle tundus vedeliku ja jahu vahekord veidi kahtlane. Ise võtsin 1 liitri keefiri kohta 500 g odrajahu (ca 700 ml), 1 tl soola, 1,5 tl soodat ja 150 g sulavõid, paar peotäit päevalilleseemneid. Kallasin küpsetuspaberiga kaetud plaadile, silusin puulabidaga siledaks ja raputasin peale tublisti seesamiseemneid.Küp-
setasin 180 kraadises ahjus 40 min. Perele meeldis väga ja plaaditäis läks õhtuga ära.
Pille-Riin 25.mai 2012 02:45
Tegin selle vanaemade retseptiga natuke omaloomingut. Et mul odrajahu ei olnud, siis kasutasin rukkijahu. Sooda asemel panin küpsetuspulbrit. Või asemel pidin kahjuks kasutama margariini (kuigi võiga tulevad kõik asjad muidugi paremad). Jahu panin 6 dl, oleks vist veel õige natuke vähem võinud panna. Hakkisin sisse ka 2 küüslauguküünt. Küpsetasin madalamal temperatuuril (180°C) umbes 40-45 minutit. Kokkuvõttes tuli selline hea mustade päevade toit :)
siirikirikal 22.sept 2011 09:19
Lotte Charlotte: Lia Virkus pakub küpsetusajaks sel suhteliselt kõrgel temepratuuril 20 minutit. Madalamal kuumusel 180-kraadi juures peaks karask valmis küpsema 30 kuni 40 minutiga.
Lotte Charlotte 21.sept 2011 20:33
Kui kaua küpsetada?
Hellus86 25.jaan 2010 18:18
Kui kaua see u ahjus olema peaks?:)
Kromsa 22.jaan 2010 23:05
kindlasti proovin homme seda küpsetada!
linda8 21.mai 2009 00:00
kui valmis on, siis tuleb kindlasti taluvõiga süüa!:D
linda8 20.mai 2009 09:49
lihtne ja odav retsept!
FQ 26.märts 2009 13:19
jahu panin ca 6dl,lisasin natuke siirupit.megahea!
aiki 01.veeb 2009 16:45
Sama siin!? Valada seda tainast küll ei saa. Panin alla liitri jahu, millele segades lisasin vedelikku juurde - ei mõõtnud, kui palju. Siis ka pidin lusika ja märgade kätega laiali lükkama panni peale.
Soolakringel 16.okt 2008 16:51
Väga hea karask! Jahu panin 8 dl. Võib-olla oleks võinud vähemgi panna, et karask pisut mahlasem jääks.
Flessu 18.aug 2008 18:59
Olen Hiiutar´iga nõus, et jahu tuleks vähem panna kui soovitatud.Natuke kuiv tuli, aga muidu väga hea:)
Hiiutar 07.jaan 2006 18:28
Oi, mul läks midagi täitsa aia taha - kas jahu kogus on ikka klaasides? Mul tuli tainas liiga paks. Detsiliiter tundub nagu loogilisem mõõt. Panin 10 dl ehk 5 klaasi. Aga mulle tundub et ca 5-7 dl oleks paras olnud.
hanna karoliina 01.juuli 2005 18:01
hullult hea karask pole paremat iial söönd
1