Peotoidud  » Vastlad

Odrajahu-kohupiimakarask

Keskmine hinne: 3.32 Allikas: 100 rooga
Karaskeid võib teha ka teistest jahusegudest, lisada keedetud või toorest riivitud kartulit ning kasutada vedelikuks rõõska piima või vett; kergitajaks sobib siis küpsetuspulber.
Kogus: 1 portsjon
Mikserda kohupiim kokku lahtiklopitud muna, piima, soola ja suhkruga. Lisa sulatatud või ja soodaga segatud jahud. Tõsta tainas kuhjadena küpsetuspaberiga kaetud plaadile ning aja lusikaga laiali. Küpseta ahju keskosas 175° juures 30–40 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
näks 30.mai 2013 09:20
Panin 200g kohupiima ja unustasin piima ära, aga tuli suurepärane.:)
ilme 05.juuni 2012 09:08
Super tõesti, lisan vahest järgi jäänud müslit või siis leivast üle jäänud seemnesegu.Jälle midagi teisiti.Olen teinud ka muffini vormides-ilus pakkuda.
Polla 11.märts 2012 07:34
Super! Panin 200g kohupiima ja 2dl piima, küpsetan koogivormis ju tuleb täpselt nagu Fazeri oma.
lõvi 24.veeb 2012 11:28
Nisujahu koguse jätsin samaks kui odrajahul. Lisasin veel võis küüslauguga praetud seeni.
Trinsu 28.okt 2011 18:39
Tegin ka teiste kasutajate juhiste järgi (vähem piima, rohkem kohupiima) ja oskan vaid kiita, tõesti imemaitsev ja kindlasti küpsetan veel :)
Brüleekreem 16.apr 2011 15:41
Kohupiima rohkem, piima vähem, vahel ka õunu või marju sisse. Priima!
lehekas 18.märts 2011 15:30
Tegin seda karaskit terve paki 250g kohupiimaga ja kogemata unustasin või ära. Aga vaatamata sellele tuli superhea!
KETIMETU 29.jaan 2011 15:46
VÄGA VÄGA HEA TU-
LI!:):):):):):):D:D:D:D:D:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y
Mariann 23.jaan 2011 22:11
Mina teen oma enda retsepti järgi karaskit päris tihti ning see on ka mul pere lemmik, koguaeg tellitakse, et ma teeksin. Ma olen teind erinevate jahudega ning vahest lisanud tainale ka õunu või rosinaid, väga hea on tulnud.
kikilips 16.jaan 2011 16:00
Mina lisasin sellele retseptile veel praetud singikuubikuid ja tuli umbe hää, tahan veel proovida täisterajahuga ka.
Anna 08.apr 2010 16:06
minu lemmik on see
Akire 29.märts 2010 00:06
Tainas ei tohi väga vedel olla, mina panin 2,5 dl jahu kohta 2 muna, 1 dl piima ja 200 g kohupiima ning valasin koogivormi (vist oli 22 cm diameetriga). Väga ok tuli.
Mamma Chola 23.märts 2010 22:47
Milline peab olema taigna konsistenss et karask ei valguks laiali?
Kata 08.veeb 2010 14:04
Mina panin kohupiima 125g, olude sunnil asendasin või oliiviõliga ja karask valmis mul hoopis keeksivormis - ikka oli hea :)
Kyllikki 03.dets 2009 17:02
nii mõnus võiga süüüa, super:))) ma panin ka topelt kohupiima
jgrinch 07.nov 2009 10:56
Kas odrajahu asemel sobiks ka rukkijahu?
naer21 26.okt 2009 19:27
Ma olen ka jubapalju kordi seda karaskit teinud ja ma olen täiesti sõltuvuses sellest imeheast asjast:Y Lisasin samuti kohupiima topelt ja soola vähem ja võid silma järgi,mulle maitseb selline mõnus võine..mmmm,homme jälle hakkan karaskit tegema:P
Glowly 21.okt 2009 18:52
Ütleks ka, et panin üsnagi täpselt retsepti järgi aineid, aga valgusid liiga laiali, nagu pannkoogid tulid :) Nii et järgmine kord üritan vähema piimaga. Aga muidu on karask ülihea !
trinsa 08.okt 2009 17:42
Vähendasin või kogust (lisasin ca 30 gr), suurendasin kohupiima kogust (lisasin 250 gr kohupiima) ja piima kogust vähendasin ka (kokku sai lisatud umbes 200 ml piima või natuke vähem, silma ja tunde järgi panin seda). Soola panin 0,5 tl ja suhkrut panin 1,5 sl, aga eks see ole maitse asi, kes kui soolast karaskit soovib. Lõpptulemus sai mega! Täna juba jälle teen sama asja, ainult et piima asendasin hapupiimaga. Hetkel on asi ahjus :-)
Hindaja 21.aug 2009 11:38
minu arvates oli liiiga palju võid ehk siis ise tehes vähendasin või kogust poole võrra, muidu supper hea
Triin 12.juuli 2009 17:23
Tegin samuti seda. Ise kavatsen maitsta seda hommikul(teen mikros soojaks). Mujed on olnud head. Keegi eelnevalt küsis palju kilokaloreid on, seega tegin väikse arvestuse : 200g kohupiima (100g sisaldas 82, mingi 3 %-ne); 2 muna; 20 g suhkrut; 40 g margariini; 400g odrajahu ligikaudu 150 g vett. siis 100 g karaskit sisaldab ligikaudu 245 kcal ! :) Aga see oleneb komponentidest, kui paned nt rosinaid jne, siis see arv tõuseb! :) aga järgmine kord panen samuti rohkem kohupiima, sest jahu kogus tuli üpris suur, eks vaatab! Hea on kindlasti! Edu!
twinky 17.juuni 2009 09:58
väga hea, eriti kohe soojana v6iga syya. Teisel päeval oli nati kuiv, kuid kui mikros soojaks teha ja v6id ning juustu vahele panna, siis on ikka hea kyll! :)
Kalli 31.mai 2009 23:34
mina panin terve paki kohupiima,kus sa selle 50 g ikka jätad, vähem soola ja mega hea.ja see ravsasema kohupiima jutt kah õige,tuleb parem.aga viimati panin veel rosinaid kah sisse ja seesami seemneid peale ja sai veel õige hea.soovitan soojalt kõigile.:Y
tulikuum 25.mai 2009 19:36
Vägaaaa maitsev kypsetis, esimene valgus laiali, aga oli kõigi lemmik, väga mõnus, mahlane jne. Teisel korral lisasin veidi juurde kliisid ja tsipake sepikujahu, siis tuli veidi paksem ja kuivem, kuid maik sama hää (Y)
ester 26.märts 2009 11:48
enne küpsetamist võtsin õppust siinsetest kommentaaridest ja vahetasin kohe ära piima ja kohupiima kogused ehk 250 g kohupiima, 100 ml piima, jahu panin ka lõpuks nii palju, et tainast sai käte vahel pätsideks vormida, ka soodat läks kogemata 2x rohkem :) lõpptulemuseks oli 4 pätsi, mis ei valgunud laiali ja olid lühidalt öeldes igati maitsvad ja korralikud :P
12