Peotoidud  » Vastlad

Vastlakuklid vahukoorega

Keskmine hinne: 3.63 Allikas: erakogu Autor: Toidutare
Murenda pärm käesooja piima hulka. Lisa muna, sool, suhkur ja suurem osa jahust. Sõtku taignasse sulatatud rasvaine ja lisa vastavalt vajadusele ülejäänud jahu. Kata tainakauss käterätiga ja jäta 45 minutiks kerkima.Tainas peaks kerkima vähemalt kahekordseks. Vormi kuklid, lase neil pool tundi kerkida. Määri munaga ja küpseta 225 kraadises ahjus 12-15 minutit.
Lase kuklitel käterätiku all jahtuda. Vahusta koor suhkru ja vanillsuhkruga. Lõika kuklitel kaaned pealt ja uurista osa pehmest sisust välja ning täida vahukoorega.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ka3Mai 10.veeb 2013 15:20
Ma kasutasin kuivpärmi ja taigen kerkis kenasti. Taigen oli küll niiskem kui ma harjunud olen, kuid kuklid, 12 kokku tulid head. Head vastlapäeva!
Femmme 21.veeb 2012 14:19
Mina panin pärmi isegi ettenähtust vähem ja murendasin suhkruga,mitte piimaga. Jahu panin ka lõpuks tunde järgi- taigen kerkis mühinal ja nüüd ootavad 15 kuklikest ahju minemist:) Mõnusat vastlapäeva kõigile ja palju häid kukleid :D
siirikirikal 08.veeb 2012 17:08
Jah, kui ikka tainas üldse ei kerkinud, on tainas kas liiga jahedas või pärm saanud liiga kuuma piima sisse lahustatud. Jahu võiks ka pigem osade kaupa ja tunde järgi panna. Nagu öeldakse, on õige pärmitainas nagu kassikõht :) Enamasti on meil müügilolev värske presspärm päris hea...
matanay20 08.veeb 2012 15:32
Sooviks teada, mis pärmi te kasutasite? Sest minu tainas absoluutselt ei kerkinud ja minu jaoks ainus loogiline seletus on, et pärm oli vale/paha... Kurb lausa - rasedana oli isu kuklite järgi nii suur ja lõppkokkuvõttes ei kõlvanud see koera saba alla ka mitte...
Hunt 08.märts 2011 16:13
Aitäh! Kuklid tulid väga head. :)
P.S. 08.märts 2011 10:23
3/4 = kolmveerand = 0,75
Hunt 07.märts 2011 21:34
Kui palju on 3/4 dl?
siilike 07.märts 2011 15:50
:D Viimane küpsetaja vist teeb nalja siin vastlapäeva eel:P Vahukoor tuleb ikka lisada küpsetatud ja jahtunud kukli vahele, kaane lõikad ise eelnevalt maha:Y Pikka liugu ja magusaid kukkleid!
Bonni(häälda nagu bonny) 06.märts 2011 17:00
Ma tegin 42 kuklit, aga panin koostisaineid rohkem. Kas keegi teab, kuidas vahukoor kukli sisse saab, ma rullisin sisse, aga küpsedes ei löönud kuplit pealt ära.
Atsinna 16.veeb 2010 10:43
Natuke üle 20 min. aga ise pead ka vaatama. ja oleneb ka kui suured kuklid küpsetad. Kui sul pliit on, siis peaks ka raamat olema, kus kõik tabelid kenasti olemas.
brenda 16.veeb 2010 10:10
Tänud,Atsinna!:) Kas pöördõhuga ka 12-15 minutit või kauem?
Atsinna 16.veeb 2010 06:59
Kukleid tavaliselt ahju keskosas. Pöördõhuga ühel tasandil, s-o. 3 tasand ja 160*. aga mitmel tasandil 1 ja 4 tasand, samuti 160*
brenda 16.veeb 2010 00:48
Kas küpsetate kukleid ahju allosas või keskel? Kas keegi pöördõhuga ka küpsetab ja mis kraadi juures?
margot 29.jaan 2010 15:42
jah, 7,5 dl=750 ml
ketlin21 29.jaan 2010 14:23
kas jahu tuleb panna 750 ml ?
Kokkaja 24.veeb 2009 15:34
Tuli 15 kuklit. 5 väiksemat, 10 suuremat. Soovitan alguses pärmi suhkruga murendada, seni kuni see vedelaks läheb ja seejärel lisada leigeks keedetud piim ja teised koostisosad. Pii-
maga on ju raske pärmi murendada:). Kerkima peab tainas soojas, sest muidu see ei kerkigi. Head kokkamist kõigile:Y:Y!
Kokkaja 24.veeb 2009 15:34
Tuli 15 kuklit. 5 väiksemat, 10 suuremat. Soovitan alguses pärmi suhkruga murendada, seni kuni see vedelaks läheb ja seejärel lisada leigeks keedetud piim ja teised koostisosad. Pii-
maga on ju raske pärmi murendada:). Kerkima peab tainas soojas, sest muidu see ei kerkigi. Head kokkamist kõigile:Y:Y!
Kokkaja 24.veeb 2009 15:34
Tuli 15 kuklit. 5 väiksemat, 10 suuremat. Soovitan alguses pärmi suhkruga murendada, seni kuni see vedelaks läheb ja seejärel lisada leigeks keedetud piim ja teised koostisosad. Pii-
maga on ju raske pärmi murendada:). Kerkima peab tainas soojas, sest muidu see ei kerkigi. Head kokkamist kõigile:Y:Y!
katsetaja 24.veeb 2009 15:14
kas ma teen midagi valesti (ehkki tegin kõik täpselt retsepti järgi) või on tõesti nende koguste kohta pärmi liiga palju ja tuleks mul kasutada mõnda sellist retsepti, kus pärmi poole vähem (25g), aga teisi aineid umbes nii, nagu siin..igal juhul jube pärmine värk sai..aga ära ikka süüakse :D lisaks küpsetan teinekord kukleid natuke madalamal kuumusel ja natuke kauem, kuna pealt said ilusad krõbedad, aga seest jäid nätsked..ja kahjuks pole ma eriti hea pärmitainaküpsetiste tegija üldse :R
merx 24.veeb 2009 14:22
me hakkame tegema kohe:)
Kert 22.veeb 2009 18:14
Meil tainas juba kerkib
jennu 30.dets 2007 19:56
ma tegin 30 kukklit
katsykas 28.veeb 2006 14:53
mee ka kohe lähme tegema;);)
marksy 28.veeb 2006 13:40
Me läheme nüüd neid tegema-loodame kõige parimaid tulemusi.....
pensionär 19.veeb 2006 19:02
Kindlasti head vastlakuklid. Rootsis lisatakse vahukoore alla veel tükike jahvatatud mandli ja suhkru segu. Süüakse supitaldrikus sooja piimaga.
12