Peotoidud  » Vastlad

Vastlakuklid vahukoore ja keedisega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Valmistusaeg: 20-40 min
Valmista eelkergitusega pärmitainas. Lase kerkida soojas kohas kaetult ning sõtku tainast kerkimise vältel 2 korda. Valmis tainast veereta väikesed kuklid, aseta need küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja lase kerkida hästi õhuliseks. Seejärel määri kuklid pealt munavalgega ja küpseta 180 kraadi C juures 10-12 minutit. Pärast ahjust väljavõtmist pane kuklid puidust alusele, piserda leige veega ja kata rätikuga. Kuklite kooruke peab olema õrn. Jahtunud kuklitelt lõika terava noaga pealt ära tükike, soovi korral õõnesta kuklit seest veidi ja täida keedisega.
Vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks, maitsesta vanillsuhkruga ja pritsi läbi torbiku või pane lusikaga kuklitele. Kata äralõigatud tükikesega, peale sõelu tuhksuhkrut.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
NurrMarta 26.dets 2009 21:03
Oeh :R Siin on need kaks retsepti. http://www.toiduta-
re.ee/retsept.php?i-
d=7636 http://www.-
toidutare.ee/retsep-
t.php?id=1533 No
nüüd peaks küll olema :D
NurrMarta 26.dets 2009 21:02
Sellel eelneval lingil läks mingi seos kaduma ja ei jõua õigesse kohta, kus otsingu tulemuseks peaks olema kaks retsepti. Proovin uuesti. http://www.toiduta-
re.ee/retsept.php?ot-
si=1&string=magus-
hapu
kapsas õun&string2=&strin-
g3=&liik=
NurrMarta 26.dets 2009 20:57
Helmi, siia vastlakukli alla on ikka üsna ootamatu kapsaretsepti ootama jääda :P Aga kui see küsimus siin juba on - magushapusid kapsaid olen mina teinud õunaga. Ja suhteliselt sarnased retseptid on siin http://www.toiduta-
re.ee/retsept.php?ot-
si=1&string=magus-
hapu
kapsas õun Ega ma midagi täpselt järginud ei ole, aga põhimõtteliselt sobiks mõlemad. Maitseasi, kas õliga või rasvaga ja kas õunu vähem või rohkem.
Helmi 26.dets 2009 16:01
:Y siin on vast ikka asjalikud nõuandeid. pange keegi hea magushapukapsa retsept. Tegin mingi tetsepti järgi, kus oli soovitatud veits jahu ka. Nüüd pole enam verivorsti ega kartulit vajagi, sest on tummine küll. Tehakse ju ilma jahuta, kuid seda ei leidnud küll.
Helmi 26.dets 2009 15:57
Imetajal on päris õige!
RLY 28.okt 2009 17:04
tere tzau
imestaja 02.märts 2009 18:48
Nalja teete? 250ml vedeliku kohta on 25-30g pärmi igati paras.
Cody 26.veeb 2009 12:24
Pärmi ei tohi sulatada liiga kuumas piimas, sest siis see ei kerkigi hästi. Üle kehatemperatuuri ei tohiks piim olla. Mina "sulatan" pärmi alguses suhkruga. Pärm läheb vedelaks kui see vähese suhkruga läbi hõõruda.
õnnelik 25.veeb 2009 12:45
jah 50g oleks ikka paras.
võib-olla 24.veeb 2009 12:23
pärmi on retseptis vähe ilmselt
ingrid 11.sept 2008 15:11
kuidas pärmi sulatasite ?
spunks 21.veeb 2007 22:42
minul ka tainas ei kerkinud, kuklid ei tulnud eriti head
mald 20.veeb 2007 15:03
Jätsin retseptist välja kardemoni. Kuklid said suurepärased. Vahukoore asemel sõime keedisega.
rediseke 08.veeb 2005 19:04
minul tainas ei kerkind apsoluutselt ültse ja olen üldiselt nördinud
1