Peotoidud  » Vastlad

Vastlakuklid mandlitäidisega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: erakogu Autor: Toidutare
Kahe erineva täidisega kuklid.
Sulata rasvaine. Lahusta pärm u 37 kraadises soojas piimas. Lisa sool, suhkur, muna, jahu ja sõtku tainas. Lase tainal kerkida u 30 minutit. Vormi väikesed ümmargused saiakeseid ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud plaadile, lase veel kord kerkida. Määri pealt lahti klopitud munaga. Küpseta ahju keskosas 200 kraadi C juures u 8- 10 minutit. Lase küpsetistel jahtuda.
Vali täidis 1 või täidis 2.
TÄIDIS 1: Lõika terava noaga pealt ära tükike ja õõnesta kukleid veidi seest ning pane tükike mandlimassi täidiseks, vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks ja pritsi koogipritsist või tõsta lusikaga kaunistuseks. Aseta ära lõigatud tükike tagasi kukli peale.
TÄIDIS 2: Koori ja jahvata mandel, vala üle kuuma piimaga, ja lase seista, lisa suhkur. Täidis peab olema küllaltki vedel. Täida kuklid ja pritsi koogipritsist või pane lusikaga vahustatud rõõskoor kaunistuseks.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
KATA 21.veeb 2012 14:33
tegelt päris nämma tuli välja!VÕIbol-
la:):):)::):):):):Y:Y:Y
Tamm 16.dets 2010 21:48
Nämma! ! ! !
Piia 27.veeb 2009 10:56
No ma seda imestasingi, et mul on muidu ka pärmitainaküpsetised kõvaks kippunud ja vaja olnud rätikutrikki kasutada, aga selle tainaga seda ei juhtunud.
Atsinna 26.veeb 2009 15:51
Piia, natuke valesti said aru. Kui koorik on kõvaks tõmbunud ja et teda pehmeks saada, pannaksegi niiske rätik peale. nagu ka leibade-saiade puhul, kui teinud oled.Iseasi, kui meeldib krõbe koorik.
Piia 26.veeb 2009 15:14
Või kasuta tainast sellest retseptist: http://www.toiduta-
re.ee/retsept.php?i-
d=6868 Ei
pidanud mingit rätikutrikki tegema, olid pehmed ja head!
Atsinna 26.veeb 2009 12:40
Kui kuklid ahjust välja võtad, tõmbad neile peale niiske rätiku ja hoiad selle all seni, kuni kuklid jahtunud. Selle aja peale on kuklid pehmed. Õli ei aita.
Cody 26.veeb 2009 12:29
Jah tulid küll maitsvad, ma lisasin martsipanile veel õunamoosi ka :) Aga seda jahu oli küll nagu palju minuarust, mul jäi umbes 200g üle sellest kohusest. Veel oli selline mure, et kukli koorik tõmbus pealt kõvaks. Kuidas sellist asja vältida? Kas tõesti ainuke võimalus kuklid kohe ahjust võttes õliga üle määrida?
põnev aga... 23.veeb 2009 13:27
mis on mandlimass?
mercadona 16.okt 2008 22:04
Hea retsept!
trooja 07.veeb 2005 12:26
Väga maitsvad kuklid
1