Peotoidud  » Vastlad

Vastlatort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Luksuslik vastlatort, kreekapähklite ja vanillikreemiga. Sellest kogusest saab kaks 16-18 cm läbimõõduga torti.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
TAINAS: Sulata rasvaine, lisa piima ja soojenda u 37 kraadi C -ni.
Lisa pärmile vähehaaval piimasegu ja sega kuni pärm on lahustunud.
Maitsesta soola ja suhkruga, lisa munakollased ja jahu, ning sega tainas.
Lase tainal seista u 30 minutit soojemas kohas.
Kerkinud tainas tõsta jahuga ülepuistaatud töölauale ja jaga kaheks võrdseks osaks.
Vormi tainast 2 u 16-18 cm läbimõõduga lamedat kooki.
Tõsta siis küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja lase veel kord kerkida u 30 minutit soojemas kohas.
Määri koogid lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi C juures ahju keskosas u 18 minutit, võta ahjust valja ja lase jahtuda.
Sega vanillikreem ja lase veidi paisuda.
Vahusta rõõsk koor ja sega vanillikreemiga.
Riivi mandlimass jämeda riiviga ning lisa vähehaaval vesi.
Sega veega segatud mandlimass hakitud kreekapähklitega.
Lõika jahutatud kuklil "kaas" pealt, määri kõige pealt mandlimassiga, siis kata kreemiga.
Pane "kaas" tagasi ja puista üle tuhksuhkruga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
liisi 22.nov 2010 16:19
qqaqaqaqaqaq
liisi 22.nov 2010 16:19
nnnnnnnn-
näääääääääääämmmmmmmm;););)
pill 14.veeb 2010 11:29
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D-
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D-
:D:D:D:D:D:D:D:D
lilll 07.veeb 2007 13:07
Kookidest on saanud lõpupoole kukkel
1