Peotoidud  » Vastlad

Keedetud põldoad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Lia Virkus
Suupiste, mida vanasti krõbistati keedetud seajalgade kõrvale vastlapäeval, mõnel pool kuuldavasti aga ka jõulude ajal. Kel jagub kannatlikkust, saab seda maitsvat ja tervislikku suupistet ka ise teha.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Pane kuivatatud oad 24 tunniks ligunema. Vaheta vesi puhta vastu, lisa peoga soola ja keeda madalal kuumusel täiesti pehmeks, selleks kulub paar tundi. Pane vett vähemalt kaks korda rohkem kui ube. Kalla oad sõelale nõrguma, serveerimisel raputa soovi korral peale peenestatud tilli. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
pepito 25.sept 2008 09:10
Millegi pärast on poes müügil imepisikesed põldoad, aga nende maitse palju kehvem , kui suurtel (õigetel) põldubadel:(
jutita 03.veeb 2008 13:56
Keedetud põldubadest võib teha ka oakotlette, lisades pisut singipekki koos kamaraga,sibulat, sidustamiseks paar muna maitsestamiseks pipart,muskaatpähk-
lit .'' või siis teha põldoaputru.
1