Peotoidud  » Vastlad

Hernesupp ja-püree

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Keedu- ja majapidamis-juht, 1926 Autor: Adeleine Tannbaum
Retroretsept raamatust "Keedu- ja majapidamis-juht" 1926, 25-a. juubeli väljaanne.
Kogus: 1 portsjon
1 1/3 kuivatatud herneid pannakse likku ehk kupatatakse veega. 1 1/2 kilo suitsusinki, konti ehk värsket sealiha pannakse 8 1/2 l keeva veega keema, selle juure pannakse, kui liha on vähe aega keenud, ettevalmistatud herned ja väike tassitäis peenikesi kruupe. Supp keeb niikaua, kuni vedelik tummikaks läheb ja herned pehmeks. Liha lõigatakse parajaiks supitükkideks ja süüakse supi sees.
Herned keedetakse, nagu ülal nimetatud, kuid kruubid jäävad juure panemata. Kui herned pehmed, hõõrutakse paks läbi sõela, keedetakse veel kord vedelikuga läbi. Juure süüakse saiakuupe nr. 202
Herned keedetakse, nagu juba nimetatud, kruupideta ja lisatakse, kui herned pehmed, 3 peotäiest jahust ja 1 1/2 -2 klaasist piimast valmistatud tumm segades juure ja tehakse supp soola poolest parajaks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Küpsiseke 12.veeb 2011 18:46
Kuule laurake sina ei tohiks siin olla,hernesupp on parim viiib lausa keele alla!
Zira 06.okt 2008 10:03
Laura - mis sul viga on? need kolm varianti on maailma õigeimad hernesupi retseptid. Täpselt sellisele hernesupile mõeldes hakkabki ila tilkuma. Kahju ainult, et tänapäeval pole ju kellelgi aega herneid keeta - et sellist tummist suppi saada.
1