Peotoidud  » Vastlad

Vastlakuklipärg

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pärnu Jahtklubi Kõrts Autor: Merike Kotsulim
Vastlaküpsetis, mis koosneb kokkuküpsetatud kuklitest ja näeb väga atraktiivne välja.
Pärmitaignast veeretada kuklid ja asetada küpsetusplaadile ringikujuliselt üksteise kõrvale. Lasta kerkida, pintseldada munaga, võib puistata üle purustatud pähklitega ja küpsetada ahjus valmis. Edasi toimida nagu kuklitega ikka: kaas maha, moos, vahukoor ja kaas peale!

VAATA kuidas teha pärmitainast
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
aive 20.veeb 2012 17:49
mina teen täitsa tunde järgi ja ilma retseptita, nii nagu meeles kui vanaema lapsepõlves tegi. siiani on mu pirukad pere, tuttavate lemmikuteks ja teen ka tellimuse peale. varem tegin piimaga ,aga nüüd veega ja tulevad veel mõnusamad. olen kindel et iga asi tuleb tunde järgi ,sest saad aru kui palju jahu paned, tainale peab jahu lisama vähehaaval, siis pole karta et paljuks läheb.katsetage ja polegi retsepte vaja.muidugi noortele kokkadele on retsept teretulnud
meriketark 13.märts 2008 13:25
Jah,ka mina teen saiakesi (kukleid)erinevate lisanditega 1/4vedeliku kohta 400g-olenevalt jahust,vahest pisut,pisut rohkem ja jäävad õhulised küll.
mald 12.märts 2008 19:36
Teen pidevalt pärmitaignast kaneeli- ja juustusaiakesi ning alati saavad head.Toiduainete vahekord on järgmine: 1/4 liitrit piima, 25 g pärmi, 2 tl. suhkrut, 1 tl. soola, 100 margariini, 400 gr. jahu.
Kadiann 05.veeb 2008 20:06
minul kulus 700 gr jahu selle retseptiga + veidi vormimiseks
Heivi 04.veeb 2008 11:43
1 kg jahu 2,5 dl kohta on liiga palju, seda ei saa "mahendada" ka retseptis oleva muna ja rasvainekogusega :( pool sellest jahukogusest oleks piisav küll, mina panen 450 g 3 dl vee peale ja 25 -50 g vôid (vôid panen vahest rohkem,vähest vähem,olenb milleks mul saia vaja ). Väga pehmed ja ôhulised kuklid tulevad ( lisan ka pildi,sama retseptiga tehtud ) Uurisin ka Linda retsepti ( Linda kes saia- leiva küpsetamisel proff) on ka tunduvalt vähem jahu lisanud: # 2 ½ dl piima # 50 g pärmi # 1 muna # ½ tl soola # 3/4 dl suhkrut # 7,5 dl jahu # 75 g võid # Määrimiseks muna
dody 02.veeb 2008 11:45
Olen samuti lähtunud põhimõttest 50,0 pärmi ja 0,5 ltr piima (vedelikku), jahu kuni 1 kilo, mitte mingil juhul rohkem. Olen alati vajaliku jahuhulga välja mõõtnud ning ca 1,0 dl sellest jääb taigna rullimiseks.
NurrMarta 01.veeb 2008 18:18
Maire Suitsu, paljude jaoks suurim autoriteet kodukokkade harimisel, on kodus saia küpsetamise teemas, mis on lingina siin http://www.toiduta-
re.ee/foorum.php?tee-
ma=1037&start=1
toonud välja, et põhiretsept on 0,5 liitri vedeliku ja 50g presspärmi kohta 14-16dl nisupüüli. Sellest lähtumine (ja pigem 14dl kui 16dl) ei ole mind küll kunagi alt vedanud ja julgen seetõttu järeldada, et seda kogust ületav jahuhulk muudab taigna kaugelt liiga tugevaks. Ja nagu siinse retsepti autorgi mainib, peaks kukliteinas jääma pehmem.
siirikirikal 01.veeb 2008 15:49
Saatsin küsimuse autorile edasi, alljärgnevalt tema kommentaar: "Tege-
likult on rusikareegel 5 dl vedeliku kohta 2kg jahu. Seega 250g vedeliku kohta peaks minema 1 kg jahu, minu retseptis on 800g, sest kasutan alati kõrgekvaliteedilist jahu. Loomulikult ei tohi kõike jahu korraga taignasse panna, vaid lisada järk- järgult, sest mida kvaliteetsem jahu, seda väiksem liimainesisaldus ja seda vähem teda taignasse läheb. Ja kuklitaigen peab jääma küllaltki pehme, siis tulevad mõnusad kohevad kuklid."
NurrMarta 01.veeb 2008 14:14
Kas see jahukogus 0,8kg on ikka õige??? Ehk peaks olema 0,8 liitrit ehk 8 detsiliitrit? 1dl jahu kaalub ca 60-65g, see 0,8kg peaks seega olema ca 12dl, mida klaasitäie vedeliku jaoks on liiga palju.
1