Peotoidud  » Vastlad

Vastlakuklid

Keskmine hinne: 3.23 Allikas: Toidutare Autor: Raili Mikk
Vastlakuklite retsept.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon

1. Hõõru pärm vähese sooja piimaga vedelaks. (Kui kasutad kuivpärmi, pane see vähese jahu hulka ja seejärel lisa piim). Lisa suhkur, toasoe muna, sool, ülejäänud piim ja pool jahust ning sega mõned minutid. Sega hulka veel u 5 dl jahu (1-2 dl jääb abiks kuklite vormimisel). Kõige lõpuks pane hulka pehme või ja sõtku kuni tainas on sile ja ühtlane ning lööb kausi küljest lahti, vajadusel lisa jahu. Riputa peale väheke jahu, kata tainakauss rätikuga ja tõsta sooja kohta kerkima. Selleks sobib hästi korraks 50 kraadini soojendatud ahi. Taina mahu kahekordistamine võtab aega u 1 tund.
2. Raputa lauale väheke jahu ja kalla tainas välja. Sõtku kergelt läbi. Vormi tainast meelepärase suurusega kuklid ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 15 minutiks kerkima, kata rätikuga.
3. Määri kukleid toasooja lahtiklopitud munaga ning küpseta 225 kraadi juures 12-14 minutit. Lase kuklitel täiesti jahtuda.
4. Lõika terava noaga ülemine osa õhukeselt ära. Vahusta koor suhkrutega tugevaks vahuks, tõsta kuklitele ja aseta kaas peale. Kaunista tuhksuhkruga. Kes soovib, võib vahukoore alla ka veidike meelepärast moosi panna.

Retsepti kogustest valmib umbes 25 kuklit.

VAATA SAMM-SAMMULT KUKLITE VALMISTAMIST SIIT

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Riina 09.veeb 2016 20:57
225 kraadises ahjus läksid pealt juba 10 minutiga tumepruuniks ja pidin välja võtma. Seest jäid paraku korralikult küpsemata. 225 kraadi on ikka liiga palju.
KONNUI 10.veeb 2015 19:46
LAHE COOL MEGA HÄÄ !!!!!!!!!!!
ALex 10.veeb 2015 19:44
Väga, väga hea!!!!
Kätlin 13.veeb 2013 16:28
Tegin selle retsepti järgi esimest korda vastlakukleid ja oi kui head tulid. Retsepti koguseid vähendasin poole võrra, sest pole nii palju sööjaid ja tulemuseks sain 10 vastlakuklit. Kindlasti teen järgmine aasta jälle :)
Janne 12.veeb 2013 20:00
Super maitsvad tulid, ma vist mõne aine kogust panin tunde järgi ja 2 muna aga ikka hullult head!
Velda 12.veeb 2013 15:19
Kuklite pilt on nii koduselt ilus ja isuäratav.Väga hea taigna retsepti koostis ja hästi kerkib.Aitäh Indrek Pärlile ilusa pildi eest!
Siiri Kirikal 12.veeb 2013 09:53
laura: 10 g presspärmi kohta kulub umbes 2,5 g kuivpärmi. Nii et siin retseptis läheb vaja 12,5 grammi.
laura 11.veeb 2013 19:46
ei saanud poest presspärmi..äkki keegi oskab mulle öelda kui palju peaksin kuivpärmi panema ?
kriissu 03.juuni 2012 17:32
Üli super retsept lihtsalt. Alguses tundub küll, et jahust jääb väga väheks, aga tainast peabgi sõtkuma reaalselt umbes 30 minutit, siis hakkab taigen kokku ja tueb kause seinte küljest lahti. Mina seda tööd õnneks käsitsi ei pidanud tegema vaid tegin püstmiksri taignakonksuga. :)
MIMMI 04.märts 2012 09:58
MIKI.Kui see on tagasiside minu mandelmassile siis on see miu poolt väga tänatud. Vöib olla hakkavad seda kasutama ka meie kondiitrid. Oleks kaubanduses ka natuke vaheldust.Ongi igal aastal väga yksluised.Mandelmass massidesse. MIMMI
miki 02.märts 2012 22:35
väga maitsevad tulid. Jälgisin hästi retsepti ja jäin oma kätetööga väga rahule.
MIMMI 24.veeb 2012 22:17
Vastlakukkleid teen antud retseptide järgi,lisan ka taignasse veidike öli,mis hoiab kukklid kauem pehmed kui ei jöua köiki korraga ära syya.Selleks,et kukkel oleks veel maitsvam teen mandli massi.Tean et see on ROOTSIS väga populaarne. Sealsed kondiitrid lausa vöistlevad parimate maitsete pärast. Mandlimas-
siks vötan yhe väikese paki mandleid,jahvatan kohvimasinas-panen juurde umbes paki vöid 170-180 g ja vahustanVöid ei sulata,Suhkru segan sisse EI VAHUSTA umbes 0,5dl.Teen rulli toidukilesse ja hoian kylmas kuni mass hangub. Löikan kukklitel kaaned ,löigatud pinnale panen ketta mandel massi ja pritsin vahukoort,kaan peale kaunistuseks tuhksuhkrut.Mandel annab eriliselt hea maitse.Kui kedagi proovib ootan tagasisidet Vöib ka kasutada tortide maitsestamiseks.
AN 4 21.veeb 2012 13:02
Mina pole suur kuklite fänn, sest minu jaoks on poe kuklid alati igavad olnud. Vahukoore tõstan kohvile ja saia annan mehele. Sellel aastal aga teen ise kukleid ja sellise kiiduhulga peale usun, et suhtumine kuklitesse muutub. Kuri plaan on aga vahukoorele lisada kohupiimapastat ja valget ?hokolaadi. Ega siis midagi, käed jahuseks ja linad pikemaks ;)
Airis 21.veeb 2012 01:11
Isegi mina, kes ma olen tõeline magusate-küpsetiste-
käpard sain sellega peaaegu hakkama, järgmisel korral proovin oma teadmisi lihvida. Maitse: SUUREPÄRANE!
Ketu 20.veeb 2012 22:35
Kas keegi leivaküpsetusmasinas ka on proovinud seda tainast teha ja kuidas siis presspärmi kasutada?
Kristel 20.veeb 2012 15:50
NEED TULID MEGA HEAD VÄLJA! tegin esimest korda pärmitaigent ja üllatusin, et see kohe esimesel korral imemaitsev tuli! SUPER RETSEPT!
Kdukana 20.veeb 2012 13:02
Tehtud! Esimest korda tegin midagi pärmitaignast - maitselt väga head, aga vot mul jäid natuke lapikuks..ei saanud kuidagi ilusaks pallikeseks, aga noh..kui mütsi ära lõikan ja vahukoorega täidan,siis on natuke parem :)
Kristina 18.veeb 2012 21:59
Tõesti head tulid välja! Tegin jahuga 550D ja kuklid enesest ei tulnud kuivad ega miskit! :) Perfektne lausa! Meil söödi need ruttu ruttu ära! Teen kindlasti veel kord!
puellakas 18.veeb 2012 11:22
Imelised kuklid tulid ja isegi minusugusel esmakordsel pärmitaignaga katsetajal tulid suurepäraselt välja! Super super maitsvad!
kokkgerda 16.veeb 2012 22:49
Valmis sain! Ma ei osta enam kunagi poe kukleid! elu esimesed kuklid, mis ma tegin. ja lihtsalt super head! Aega võttis, aga asi on seda väärt!
gerda 16.veeb 2012 18:36
tänud. Hakkangi nüüd tegema :)
Rändur 15.veeb 2012 23:44
gerda: paned kuklid plaadile, peale paned rätiku ja lased toatemperatuuril 15 min kerkida. Ahju paned kuklid alles pärast seda, kui oled lasknud 15 min rätiku all kerkida. Kui ahju paned, võta rätik ära. :D Head küpsetamist. :)
gerda 15.veeb 2012 18:07
kas keegi oskab öelda mis kraadi juurde pean ahju panema kui punkt 4 on öeldud, et 15 minutiks kerkima panen kuklid? Ja kas panen nad siis rätiku alla? natuke segane kuna koma on seal vahepeal...või olen ise väheke Blond....
aliciana 15.veeb 2012 17:23
appiii, kui ilusad ja head tulid need minu esimesed vastlakuklid! Super-
kohevad, jahu läks veidi rohkem (jahu nr 405) ja vahukoort suure paki. Kardemoni ei kannata, seda ei pannud, nagu siin vahepeal soovitati. Igatahes jäin ülirahule:)
siirikirikal 10.märts 2011 17:13
Hoiame pöialt! Mõlemad seovad rohkem vett, kui tavaline nisujahu, aga maitse võib päris põnev saada :)