Peotoidud  » Vastlad

Sealihaterriin

Keskmine hinne: 1.94 Autor: Peeter Pihel
Tõhus ja põnev roog sealihast
Kogus: 8 portsjonit
Päev varem lõika sea kaelakarbonaad väikesteks tükkideks ja pane koos rosmariini, küüslaugu ja konjakiga külmikusse marineeruma.
Järgmisel päeval korja küüslauk ja rosmariinivarred marinaadist välja. Seejärel võta toorvorstid, lõika vorsti ots noaga maha ja mulju vorstimass marineeritud sealihale. Seejärel pane ahi sooja 180 kraadi juurde.
Kuna vesivannil küpsetamine annab parema tulemuse, vali selline ahjunõu, kuhu saad lisada ka vett. Tükelda ürdid ja lisa terriinimassile. Maitsesta soola ja pipraga. Võta peekoniviilud ja vooderda viiludega terriini küpsetamise nõu. Pane pool terriinimassist nõusse ja siis lapi kuivatatud aprikoosid terriini keskele ühtlases rivis. Seejärel lisa ülejäänud osa terriinimassist. Kui paned sealihamassi nõusse, jälgi, et vorm saaks tihedalt täidetud. Küpseta terriini ahjus 1 tund. Samal ajal, kui terriin küpseb, rösti röstasiad, poolita terava noaga viil pooleks ja „lihvi“ vastu lõikelauda väga õhukeseks. Enne serveerimist lase terriinil veidikene jahtuda. Serveeri koos marineeritud pärlsibulate, väikeste kurkide, röstsaia õhikute ja salatimiksiga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ats 26.nov 2010 11:04
Päris hea tuli.
1