Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pidu

Ahjupeedid koorese kitsejuustukastmega

Pidu

Ahjupeedid koorese kitsejuustukastmega

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ahjus küpsetatud peedid sobivad nii eelroaks, sooja salatisse kui ka kala- ja liharoa lisandiks. Peedi maitset täiendab hästi mahe kitsejuustukaste.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
800 g Peet (väiksemad)
2 spl Rosmariin (hakitud)
1 tl Koriandriseemned (uhmerdatud)
3 - 4 spl Oliiviõli
3 spl Palsamiäädikas (punane)
1 tl Suhkur
0.5 tl Sool
KITSEJUUSTUKASTE
100 g Hapukoor 10%-line
0.5 - 1 dl Kitsejuust (toorjuust, pehme juust)
Must pipar
Koori peedid ja lõika sektoriteks, tõsta ahjuvormi. Lisa koriander, rosmariin, õli, äädikas, suhkur ja sool, sega peetidega läbi. Küpseta ahjus 225° juures 45–60 minutit ehk kuni peedisektorid on küpsed, kuid veel õrnalt krõmpsud. Sega aeg-ajalt, et peedid oleksid õli ja maitseandjatega koos. Sega kokku kastmeained ning serveeri kastet koos ahjupeetidega.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga