Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pidu

Hasselbacki seafilee peekoni ja õunaga

Pidu

Hasselbacki seafilee peekoni ja õunaga

Pille Enden Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Rootsis Hasselbackeni restoranis esmakordselt valmistatud samanimelised kartulid on üleilma tuntud. Aga miks mitte valmistada sarnaselt ka liha või kala. Seafileest valmistatud praad võiks olla lahjem ja kergem asendus klassikalisele seapraele ning valmib ka oluliselt kiiremini.

üle 60 min

15 minutit+ 45-50 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
700 g Seavälisfilee
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Õun
Sool
Must pipar
100 gr Toorsuitsupeekon
1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika fileesse risti 6-8 sisselõiget ¾ ulatuses nii, et ei lõika lihatükki lõpuni läbi. Seda on muretu teha, kui  panna lõikelauale liha kõrvale puulusikavars.

2. Maitsesta liha igast küljest ja ka sisselõigete vahelt soola ja pipraga. Lõika õun õhukesteks viiludeks. Määri lõigetesse purustatud küüslauku ja pane peekoni- ning õunaviil. Pane liha ahjuvormi, kalla vormipõhja veidi vett.  Küpseta 45-50 minutit. 

Uued retseptid

Lagman

Argitoidud
Lagman