Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pidu

Tarretatud täidetud lõheviilud

Pidu

Tarretatud täidetud lõheviilud

Toidutare Rootsi
PrindiSoovita sõbrale
Täidetud lõheviilud.

40-60 min

Retsept
portsjonile
8 ôhukest viilu külmsuitsu lôhet
TÄIDIS:
50 g külmsuitsulôhet
½ lehte zhelatini vôi 0,75 g zhelatinipulbrit
1/4 kalapuljongikuubikut
1/4 dl kuiva valget veini
paar tilka sidrunimahla
1 dl hapukoort
KAUNISTUS:
1 zhelatinileht vôi 1,5 g zhelatinipulbrit lahustatud valges veinis
petersellilehti
sparglit
salatilehti
TÄIDIS: Pane želatiin u 10 minutiks külma veega seisma. Kuumuta vein keemiseni ja lisa puljong. Lisa külmas vees seisnud zhelatiin ja lase sulata. Nüüd tilguta paar tilka sidrunimahla ja jahuta kuid ära lase hanguda. Haki 50 g lõhet väikesteks tükkideks, kuid ära tee püreeks. Sega hakitud lõhe, hapukoor ja jahutatud želatiinisegu ning tõsta segu u ½ tunniks külmutuskappi. LÕHEPAKID: Jaota veidi tarretunud segu õhukeste lõheviilude keskele ja keera vabad servad täidise peale, nn "paki kokku".
KAUNISTUS: Aseta iga lõhepaki peale peterselli leht (soovi korral ka sidruniviil). Pintselda kõik pakid valges veinis lahustatud želatiiniga või vala ettevaatlikult želatiin üle kalapakkide. Tõsta külma tarretuma. Enne serveerimist tõsta kalapakid taldrikule ja kaunista kerges soolvees keedetud spargeli ja värskete salatilehtedega.
 

Märksõnad

lõhepakktoidutare

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga