Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pidu

Marineeritud šiitake-seened

Pidu

Marineeritud šiitake-seened

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Enne serveerimist lasta paar päeva külmas maitsestuda. Ei sobi pikaajaliseks säilitamiseks.
Retsept
200 g Šiitakeseened
0.5 l Vesi
2 tl Sool
MAITSEAINED PURKI
1 tk Sibul
3 küünt Küüslauk
1 leht Loorber
3 tera Valge pipar
3 tera Must pipar
3 tera Vürts
5 punga Nelk
MARINAAD
2 dl Vesi
1.5 dl Valge veini äädikas
1.5 dl Suhkur
0.5 tl Sool
Keeda seeni soolaga maitsestatud vees mõni minut ja nõruta need. Koori ja viiluta sibulad.
Lao seened sibularõngaste, õhukeste küüslauguviilude ja maitseainetega puhtasse purki.
Mõõda katlasse marinaadiained. Lase marinaad keema, jahuta ja kalla purki seente peale.
Pane purk külma ja paku mõne päeva pärast kas või jõululauas piruka kõrvale.


Hea teada !
Enne serveerimist lase mõni päev külmas maitsestuda.
 

KOMMENTAARID

(nimetu) 09.aug 2008 23:05
Tänud! Ma otsisin pika nimega-
šiitakeseen,sellepä-
rast ma siis ei leidnudki
(nimetu) 09.aug 2008 22:29
Mis seened need sellised on,kas neid kasvab eesti metsades ka? Sõnastikust küll selle seene kohta infi polnud.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga