Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pidu

Kalamarjatort

Pidu

Kalamarjatort

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Forellimarjaga kaunistatud juustukook on kohvilaual teretulnud soolane suutäis.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
100 g näkileib
1.5 dl kange kalapuljong
2 dl *rõõsk koor
200 g kodujuust
2 dl maitsestamata jogurt
1 dl créme fraiche
või hapukoort
200 g forellimari
2 sl sidrunimahl
hakitud till
0.5 tl roheline pipar
5 tk želatiinileht
0.5 dl kalapuljong
Murenda näkileivad kalapuljongisse ja sega, kuni need muutuvad pehmeks. Pane näkileivamass lahtikäiva põhjaga vormi ja vajuta kergelt kinni. Pane želatiinilehed umbes 10 minutiks külma vette, pigista kuivaks ja lahusta kuumas kalapuljongis. Jahuta leem maha. Vahusta rõõsk koor ning sega sellega kodujuust, jogurt ja créme fraiche. Lõpuks lisa želatiini-puljongilahus ning kalla segu vormi näkileivakihi peale. Kata vorm kinni ja pane tort mõneks tunniks külmkappi tarretuma. Eemalda ettevaatlikult vormi küljed ning tõsta tort serveerimisalusele. Kaunistuseks tee tordi pinnale kalamarjast ja peeneks hakitud tillist ruudustik.

Märksõnad

kalamarjatort

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes