Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pidu

Neli klassikalist võileivavõiet

Pidu

Neli klassikalist võileivavõiet

Kodu & Aed.
PrindiSoovita sõbrale
Neli värvilist köögiviljavõiet leivale-saiale määrimiseks. Sobivad suurepäraselt ka kastmeteks.
Retsept
HUMMUS
1 küüs Küüslauk
4 dl (2 purki) Kikerhernes
2 tl seesamiõli
0.5 dl Sidrunimahl
1 tl Köömne seemned
0.5 dl oliivõli
Sool
Valge pipar
PORGANDI-PÄHKLIVÕIE
4 kuni 5 tk Porgand
porgandikeeduvesi
2 dl soolapähklid
1 tl Tšillipulber
1 tl Paprika (jahvatatud)
Sool
BAKLAZHAANIVÕIE
1 tk Baklažaan
0.5 dl oliivõli
1 sl valge palsamveiniäädikas
1 tl Sool
Basiilik (värske)
KÜÜSLAUGUVÕIE
500 g Küüslauk
0.5 dl rapsiõli
1 sl Sidrunimahl
1 tl Sool
1 tl suhkur
1. Hummus
Pressi küüslauguküüs puruks. Püreeri kõik koostisosad köögikombainis või saumikseriga ühtlaseks massiks.
2. Porgandi-pähklivõie
Puhasta ja tükelda porgandid ning keeda need soolaga maitsestatud vees pehmeks. Keeduvesi jäta alles. Püreeri kõik koostisosad köögikombainis või saumikseriga. Vajadusel lisa porgandikeeduvett.
3. Baklažaanivõie
Lõigu baklažaan viiludeks, riputa neile soola ja lase vähe aega seista, kuni "higistama" hakkavad. Loputa baklažaanilõigud üle, pintselda kergelt õli peale ning küpseta praeahjus 225°C juures umbes 20 minutit. Püreeri küpsetatud baklazhaanilõigud koos ülejäänud ainetega ühtlaseks massiks.
4. Küüslauguvõie
Puhasta küüslauguküüned ja küpseta neid praeahjus 225°C juures 20 minutit. Püreeri pehmeks küpsenud küüslauk koos muude ainetega köögikombainis või saumikseriga. Kui tahad mahedama maitsega võiet, siis võid lisada õli.
 
 

KOMMENTAARID

Kõuts 16.jaan 2006 08:23
Tahaks teada, kui kaua selline võie seisab ja kas neid sobib ka sügavkülmutada. Näiteks see hummus tundub väga mõnus, aga 2-st purgist saab ikka päris palju.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes