Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Paradiisikook

Jõulud ja uusaasta

Paradiisikook

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Kristjan Lepp
Rikkalikult mandleid sisaldav kirsikeedise ja kookoskattega kook, mis kaob laualt hetkega.

üle 60 min

Valmistamisaeg: 25 minutit + küpsetamiseks 1 tund

Retsept
portsjonile
TAINAS
175 g Või
1 dl Fariinsuhkur
2.5 dl Jahu
2.5 dl mandlijahu
1 tk Apelsini koor
VAHELE
1 dl kirsikeedis
KATE
110 g või
2 dl Fariinsuhkur
4 tk Muna
150 g Kookoshelbed
1.5 dl mandlijahu
1 tl Küpsetuspulber
100 g kollased rosinad
KAUNISTAMISEKS
Tuhksuhkur
Sega toasoe või fariinsuhkur, jahu, mandlijahu ja riivitud apelsinikoor tainaks. Suru tainas 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Torka kahvliga augud sisse. Küpseta 160-kraadises ahjus 30 minutit. Lase jahtuda ja seejärel laota peale kirsikeedis. Katte valmistamiseks vahusta toasoe või fariinsuhkruga. Klopi ükshaaval juurde munad. Sega omavahel kookoshelbed, mandlijahu, küpsetuspulber ja rosinad ning lisa munavahule. Vala vormi ja küpseta 190-kraadises ahjus 30 minutit. Jahuta ja lõika tükkideks. Puista peale tuhksuhkrut.

Märksõnad

paradiisikook

KOMMENTAARID

Vaarikas 26.nov 2011 11:49
Ülimaitsev kook! Eriti minu meelest järgmisel päeval külmana.
Kriss 15.veeb 2009 12:11
Küpsetasin ise selle koogi sõbrapäevaks ja tuli päris maitsev. Kuna kooki läheb üpris palju võid, siis tuli veits rasvane võiks öelda, aga muidu maitsev. Ja kirsikeedist võib isegi rohkem panna kui retseptis ettenähtud. Julget proovimist!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette