Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Šokolaadi-karamellinelinurgad

Jõulud ja uusaasta

Šokolaadi-karamellinelinurgad

Angeelika Kang 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Hõrgud šokolaadikaramellinelinurgad maitsevad nii suurtele kui ka väikestele maiasmokkadele. Karamellikastme valmistamiseks varu aega ja kannatust, midagi üle jõu käivat selles aga pole.
Retsept
TAINAS
3 dl nisujahu
1.5 dl Kaerahelbed
3 sl Suhkur
150 g või
3 sl Vesi
KARAMELLKASTE
3 dl Vahukoor
3 dl Fariinsuhkur
1 sl või
KATTEGLASUUR
150 g Tume šokolaad
Taina valmistamiseks sega kuivained ja haki hulka kuubikuteks tükeldatud või. Lisa vesi ja haki kõik ühtlaseks muretainaks (mugav on seda valmistada köögikombainis). Pane tainas pooleks tunniks külma. Rulli tainas plaadiks,tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja torka kahvliga augud sisse. Küpseta 175° juures 12–15 minutit. Jäta jahtuma.
Karamellikastme valmistamiseks mõõda paksupõhjalisse kastrulisse vahukoor ja fariinsuhkur. Kuumuta tasasel kuumusel,aeg-ajalt segades, 30–40 minutit, kuni kaste pakseneb. Tee karamelliproov: tilguta kastet lusikaotsast külma vette ja kui karamellitilk hetkega tahkub, on karamell valmis. Vala kaste koogipõhjale ja lükka ühtlaselt laiali. Sulata šokolaad veevannil, kummuta karamellile ja lükka ühtlaselt laiali. Lase jahtuda ja lõika nelinurkadeks (soovitatavalt rombikujulisteks).

Kogustest valmib 35 tk.

KOMMENTAARID

-Kirsi- 27.aug 2010 00:02
ei midagi erilist.
köögitädi 22.aug 2010 10:35
Igal juhul tasub proovida. Seekord lisan poolele plaadile veel natuke hapukat moosi, et vunki juurde anda. Aga maiasmokkadele on ka ilma selleta suurepärane.
Zatine 25.jaan 2010 06:50
Vägamõnusad, pehmed ja magusad. Karamelli tegemine on ülimalt tüütu, kuid kui ära kannatada, on lõpptulemus super hea. Soe isetehtud karamelli ei raatsigi küpsistele panna, niisama hea limpsida lusika otsast. xD Küpsised on ülimalt maitsvad, hea lihtne ja kiire teha kui karamell välja arvata.
neyu 02.nov 2009 21:22
Kohe kohutavalt head asjad :P Aga jah, karamellkastme tegemine võtab aega:(
Leho 20.sept 2009 18:02
Väga hea, aga tegemine võtab liiga kaua aega.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga