Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Kohvimaitseline šokolaadifondant

Jõulud ja uusaasta

Kohvimaitseline šokolaadifondant

Angeelika Kang 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Tõeliselt hea, kergelt vedela sisuga kook, mida võiks serveerida vanillijäätise ja amarettokirssidega. Võid valmistada kümme väiksemat koogikest või ühe suure.
Retsept
portsjonile
TAINAS
200 g mõru šokolaad
200 g Või
5 tk Muna
1 sl Jahu
3 dl Suhkur
0.5 dl viski, konjak või brändi
0.5 dl espresso või väga kange kohv
AMARETTOKIRSID
500 g Kirsid (külmutatud)
0.5 dl Suhkur
1 sl Amaretto liköör
SERVEERIMISEKS
vanillijäätis
Sulata paksupõhjalises kastrulis tükeldatud šokolaad ja või. Sega ühtlaseks, tõs­ta tulelt ja jahuta. Sega hulka munad, jahu, suhkur, alkohol ja kohv, töötle ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Kui soovid valmistada väikseid koogikesi, vajuta 20 x 20 cm suurused küpsetuspaberi tükid 10 metallist muffinivormi põhja ja vala tainas vormidesse. Küpseta ahjus 200° juures 25-30 minutit. Kui tikuga keskelt proovida, peab kook olema seest veel kergelt vedel. Pane külmunud kirsid ja suhkur kaanega kastrulisse ning kuumuta väiksel tulel seni, kuni kirsid on sulanud. Sega aeg-ajalt. Kuumuta veel 10 minutit, kuni kirssidest eraldunud vedelik on peaaegu ära keenud. Lisa liköör, sega läbi ja tõsta tulelt. Jahuta ning serveeri amarettokirsse koos koogi ja vanillijäätisega

KOMMENTAARID

Margit007 12.märts 2012 22:25
Alkoholi ei pannud üldse, aga tuli väga maitsev. Tegin väikesed vormid, ja 15 min ahjus oli isegi pisut liiga palju
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga