Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Pärmitainaga rabarberi-plaadipirukas

Jõulud ja uusaasta

Pärmitainaga rabarberi-plaadipirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Siintoodud kogustest
saad suure plaaditäie
rabarberikooki, mis
maitseb kõige paremini
ahjusoojalt.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
TAINAS
3 dl soe vesi
25 g (pool pakki) Pärm
3 dl nisujahu
6 dl + nisujahu
0.5 dl Õli
1 dl Suhkur
sool
RABARBERIKATE
700 g Rabarber
1 dl Vesi
1 -2 dl moosisuhkur
1 sl Kartulijahu
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna
Hõõru toasoe pärm suhkru ja soolaga vedelaks, sega käesooja veega. Sega hulka 3 dl nisujahu. Kata rätikuga ning jäta sooja kohta kerkima 1–2 tunniks kuni üleöö. Pese rabarberid, koori ja lõika kuubikuteks. Keeda vees pehmeks (noored rabarberid valmivad paari minutiga, vanemad kauem). Sega hulka moosisuhkur ja väheses vees segatud kartulijahu, keeda veel 5–10 minutit. Lisa taina hulka õli, suhkur, ülejäänud 6 dl nisujahu ja väheke soola. Sõtku tainast, kuni see lööb käte küljest lahti (u 15 minutit). Lase soojas kohas kerkida 0,5–1 tund, kuni tainakogus on kahekordne. Rulli tainast ahjuplaadisuurune tükk, jäta veidi ka ribade tegemiseks. Kata tainaplaat rabarberimoosiga. Vormi näppude vahel tainast peened ribad ja säti risti koogile. Tõsta kõikidest äärtest tainas veidi rabarberikatte peale. Määri taina ääred ja ribad lahtiklopitud munaga. Küpseta 200° juures 20 minutit või kuldpruuni värvuse saavutamiseni. Kogustest valmib 20 tk.

KOMMENTAARID

Mammu 27.juuni 2009 15:34
kas seda saab teha ka poest ostetud pärmitaignaga ?
Kersti 17.juuni 2009 19:33
minul tuli tainas esialgu liiga kuiv, vett lisades muutus väga nätskeks ja jäi igale poole kinni. ma ei tea mis ma valesti tegin... kas kogused on muidu õiged?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga