Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Kirju piparkoogimaius

Jõulud ja uusaasta

Kirju piparkoogimaius

Angelica Udeküll Ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Tulemus on päris rammus ja magus, soovi korral võid vähendada või, šokolaadi või kondenspiima kogust. Peaasi, et mass jääks korralikult tihke, mitte mure.
Retsept
portsjonile
100 g piparkoogid
50 g sukaad
100 g Marmelaad
0.5 dl kuivatatud kirsid
50 g või
100 g valge šokolaad
100 g kondenspiim

1.  Pudista piparkoogid käte vahel, vajadusel uhmerda veidi.
2.  Haki marmelaad väiksemateks tükkideks.
3.  Sega kausis piparkoogid, marmelaadikuubikud, sukaad ja kirsid.
4.  Sulata kastrulis või ja valge šokolaad.
5.  Lisa kondenspiim ja sega läbi.
6.  Vala šokolaadisegu piparkoogimassile ja sega ühtlaseks.
7.  Vormi segu vorstikujuliseks, rulli seda veidi ja keera paberisse.
8.  Lase seista külmikus üle öö. Serveeri viiludena.

 

SOOVITUS
Soovi korral võid lisada segule ka kakaod, rosinaid ja teisi meelepäraseid lisandeid.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 22.dets 2013 08:28
Siin on autor mõlenud suhkruga kondenspiima.
Kisella 21.dets 2013 13:15
Kas peaks kasutama suhkruta kondenspiima? Marmelaad, shokolaad ja piparkoogid ju magusad niigi. Või jääb maitsvam kui ikkagi kasutada suhkruga?
poiss 30.dets 2011 14:17
super! tegin ilma sukaadi ja kuivatatud kirssideta
Anni 17.dets 2010 10:13
mina olen sukaadi panemata jätnud, muus osas kõik sama, väga maitsev, kõik on kiitnud.
jyrgen 18.nov 2010 09:05
näm näm näm
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga