Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Ploomi-martsipanikoogid

Jõulud ja uusaasta

Ploomi-martsipanikoogid

Angeelika Kang Oma Maitse retseptiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Martsipanikoogid saavad mureda ja krõbeda põhja, kui hoiad tainast enne küpsetamist veidike sügavkülmas.

40-60 min

20 MINUTIT + 30 MINUTIT KÜPSETAMISEKS

Retsept
portsjonile
150 g Või
6 spl Tuhksuhkur
2 tk Munakollane
3.5 dl Jahu
1 tl Sool
TÄIDIS
400 g Ploom
2 dl Rõõsk koor 35%-line
3 tk Muna
1 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
100 g Martsipan
1. Vahusta toasoe või ja tuhksuhkur. Lisa munakollased ning omavahel segatud jahu ja sool. Rulli tainas kergelt jahusel laual üheks 24 cm läbimõõduga või kuueks väiksemaks kettaks. Vooderda koogivorm(id) tainaga. Toksi kahvliga põhjale augud ja hoia tainast täidise valmistamise ajal sügavkülmas.2. Eelküpseta põhju 200-kraadises ahjus 10 minutit.3. Täidise valmistamiseks poolita ploomid ja eemalda kivid. Klopi vahukoor ja munad segamini. Lisa suhkur ja vanillsuhkur. Lao ploomisektorid põhjale, murenda peale martsipan ja vala üle kooreseguga. Küpseta 180-kraadises ahjus veel 25–30 minutit.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga