Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Kaerahelbe-õunakook

Jõulud ja uusaasta

Kaerahelbe-õunakook

Angeelika Kang Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Angeelika Kang
Karamellimaitselise põhja ja kattega
kook valmib ruttu, kuna küpsetama
peab vaid põhja.

20-40 min

Retsept
portsjonile
3 dl Jahu
2.5 dl Kaerahelbed
Sool
1 dl Suhkur
1 dl Fariinsuhkur
150 g Või
TÄIDIS
4 tk Õun (hapukam sort)
4 spl Suhkur (või fariinsuhkur)
4 spl Või
1 tl Kaneel (jahvatatud)
SERVEERIMISEKS
Vanillijäätis
Sega pehme või ja suhkrud. Lisa omavahel segatud jahu, kaerahelbed ja sool. Sega ühtlaseks. Suru tainas pikliku või 24 cm läbimõõduga ümara koogivormi põhja ja servadesse. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Koori õunad, puhasta seemnekojast ja viiluta. Sega õunad suhkruga. Sulata pannil või ja pane sinna õunad. Lisa ka kaneel. Kuumuta kõrgel kuumusel aeg-ajalt segades, kuni õunad karamellistuvad. Tõsta tulelt ning vala täidis põhjale. Määri laiali ja serveeri kohe vanillijäätisega.

KOMMENTAARID

Kätriin 07.aug 2013 19:34
Super hea kook, olen mitu-mitu korda juba teinud!
Merje Maripuu 24.nov 2011 17:31
Super hea minu tehtud kook, mulle meeldib väga!
Siki 18.sept 2011 19:13
Väga hea!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga