Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Õunane ricotta-kook

Jõulud ja uusaasta

Õunane ricotta-kook

Kristel Vokk Estover
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Kristel Vokk
Mahlane variant õunakoogist, kus kohupiima või toorjuustu asemel on kasutatud ricottat.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
80 g Või
1.5 dl Kamajahu
1 dl Nisujahu
0.5 dl Suhkur
1 tk Munakollane
ÕUNAKIHT
200 g Õun (puhastatud, kooritud ja tükeldatud)
PÜREEKIHT
200 g Õun (kooritud, puhastatud ja tükeldatud)
0.5 dl Vesi
1 dl Demerara suhkur
RICOTTA-TÄIDIS
500 g Ricotta-kohupiim
50 g Vanillikastmepulber +
0.5 dl Piim (või vesi)
150 g Hapukoor
2 spl Demerara suhkur
2 tl Sidrunimahl
1 tk Muna
1 tk Munavalge
1. Sega suhkur, kamajahu ja nisujahu. Haki jahu sisse või ning näpi tainas ühtlaseks puruks. Viimasena lisa munakollane. Vormi taignast pall ning aseta külmikusse 30 minutiks tahenema.2. Valmista täidise jaoks õunapüree. Selleks pane puhastatud ja tükeldatud õunakuubikud koos vee ja suhkruga keskmisele kuumusele keema. Keeda umbes 7 minutit, kuni õun muutub klaasjaks ja segu ei ole enam väga vesine.3. Poole tunni pärast rulli tainas kahe kile vahel lahti, kuni see on umbes 24cm koogivormi põhja suurune ning vooderda vormi põhi tainaga. Küpseta 200 kraadises ahjus 10-15 minutit.4. Valmista täidis, selleks sega omavahel ricotta-kohupiimapasta, hapukoor, Demerara suhkur, sidrunimahl ning eelnevalt valmistatud ja jahtunud õunapüree. Sega hulka ka piimaga või veega segatud vanillikastmepulber ning vahustamata muna. Vahusta munavalge ning sega ka see ettevaatlikult täidisesse.5. Aseta puhastatud ja kuubikuteks lõigatud õunad küpsenud koogipõhjale, vala peale täidis ning küpseta 175 kraadi juures 40-45 minutit või seni, kuni kook pealt on kuldne ja täidis on keskelt veel pisut vedel. Jahuta kook avatud ahjuuksega ahjus ning lase enne serveerimist täielikult maha jahtuda.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga