Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Safranibrülee piparkoogikaramelliga

Jõulud ja uusaasta

Safranibrülee piparkoogikaramelliga

Maru Oma Maitse retseptiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Elegantne maitsetipp.

üle 60 min

1 tund 15 minutit

Retsept
portsjonile
5 tk Munakollane
4 dl Rõõsk koor
1 dl Suhkur
Safran
Kardemon (jahvatatud)
Rummikirsid või
Rummiploomid või
Amaretto-aprikoosid
KARAMELL
Suhkur
Piparkoogimaitseaine
1. Eralda munakollased valgetest. Kuumuta potis kohvikoor. Vispelda munakollaste hulka suhkur ning tõsta lusikashaaval peale 3–5 sl kuuma kohvikoort, ise samal ajal segades. Vala munakollased kohvikoore hulka ning sega, sega, sega madalal kuumusel, kuni koore-munasegu pakseneb. Ära ainult vahusta! Lisa näpuotsaga safranit ning kardemoni.
2. Poeta vormide põhja rummis ligunenud kompotikirsid, konjakiploomid või Amarettoaprikoosid ning vala paksenenud kreem pisikestesse ahjuvormidesse. Aseta pisivormid ahjuplaadile või suuremasse nõusse, mille põhja on valatud nii palju keeva vett, et vormid oleksid poolenisti kuumas vees. Küpseta 140-kraadises ahjus 60 minutit.
3. Võta brülee ahjust, jahuta ning aseta külmikusse. Vahetult enne serveerimist puista brüleekreemi pinnale piparkoogimaitseainet ning seejärel valge kiht suhkrut. Põleta suhkur gaasipõletiga või ahju grillelemendi all karamelliks.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga