Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Kreemjas riisipuding kaneeli ja rosinatega

Jõulud ja uusaasta

Kreemjas riisipuding kaneeli ja rosinatega

Rudolf Visnapuu Riisiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Riisipuding maitseb hästi nii kuumalt kui külmatl. Pokaalist serveerides on tunne pidulik, kisselliga serveerides saad aga mõnusalt koduse magusroa.

20-40 min

Retsept
portsjonile
150 g Pudruriis
1 l Piim
4 spl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 spl Kreeka pähkel
2 spl Rosinad
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
Pese riis külma veega mitu korda läbi, kuni vesi on täiesti selga ja jäta riis sõelale nõrguma. Lase piimal keema tõusta ja sulata hulka suhkur, seejärel lisa riis. Keeda vaiksel tulel 20-25 minutit. Nüüd lisa pudrule pestud ja vees leotatud rosinad, vanillsuhkur ja peeneks hakitud kreeka pähklid. Kaneeli võid lisada kas koos pähklitega või serveerimisel.

SOOVITUS
Soovi korral kasuta rosinate asemel isekuivatatud õunu.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 23.apr 2018 09:40
Puding on vahukoore või mõne kreemiga segatud riisipuder :)
Marii 20.apr 2018 17:24
Küsiks, mis vahe on riisipudrul ja riisipudingul?
Siiri Kirikal 01.sept 2014 10:11
Aitäh Laivi, võtsime ära selle eksitava jutu.
Laivi 29.aug 2014 19:11
Rosinad ja pähklid on ka gluteenivabad, seega ei pea neid mitte õuntega asendama.
kodukana 22.apr 2012 20:33
:Y perele meeldis
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool