Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Pidulikud šokolaadimuffinid

Jõulud ja uusaasta

Pidulikud šokolaadimuffinid

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mõnusalt šokolaadised muffinid, millele lisab põnevust tainasse riivitud (suvi)kõrvits. Kata muffinid vahuse toorjuustuglasuuriga ning kaunista nonparellidega, nii näevad need kenad pidulikud välja. Kogus 12 tükki.

20-40 min

Retsept
3 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
1 tl Jahvatatud kaneel
2 tk Muna (suur)
120 g Toasoe või
2 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
1 dl Riivitud kõrvits
150 g Hakitud tume šokolaad
GLASUUR
100 g Toasoe maitsestamata toorjuust
1.5 dl Tuhksuhkur
1 tl Vanillsuhkur
30 g Toasoe või
KAUNISTAMISEKS
Nonparellid
1. Taina valmistamiseks sega jahu, küpsetuspulber ja kaneel. Vahusta toasoe või suhkrutega heledaks vahuks. Lisa ükshaaval munad, vahustades pärast iga muna lisamist.

2. Sega hulka kuivained ja riivitud kõrvits. Viimaks sega juurde hakitud šokolaad. Jaga tainas pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse.

3. Küpseta 200kraadises ahjus 15–20 minutit (kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks). Lase muffinitel jahtuda.

4. Mikserda kokku glasuuriained ning kata muffinid glasuuriga. Kaunista nonparellidega.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes