Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Hautatud part praetud naeriga

Jõulud ja uusaasta

Hautatud part praetud naeriga

Kersti Rea Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jüri Seljamaa
Naeris oli eestlaste toidulaual juba enne kartulit, kuid nüüd on see vitamiinirikas juurvili kahjuks üsna unustatud.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
2 kg Part
50 g Või
2 sl Konjak
1 sl Kadakamarjad
2 dl Valge kuiv vein
Sool
Must pipar
Suhkur
Mesi
1 kg Naeris
1. Lõika pardilt ära kogu nähtav rasv ja pane kõrvale. Prae part haudepotis võis igast küljest pruuniks. Piserda konjakiga, puista peale kadakamarjad ning kalla üle veiniga. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Aseta haudepott ahju ja küpseta 1–1,5 tundi. Kui part on juba peaaegu valmis, määri lindu meega ning aseta pott ilma kaaneta tagasi, et liha pruunistuks.

2. Vahepeal koori naerid ja lõika umbes 4 cm pikkusteks kangideks. Pruunista pannil pardist lõigatud rasv, pane sinna naeritükid praadima. Tõsta part hetkeks potist välja, kuid hoia soojas. Kalla naerid pardileeme sisse ja kuumuta neid selles umbes 3 minutit. Serveeri kohe koos terve või tükeldatud pardiga.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes