Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Rikkalik hõõgvein

Jõulud ja uusaasta

Rikkalik hõõgvein

Kaarel Grepp Joogid ja maiustused
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Kaarel Grepp
Midagi tõeliselt teravat. Kogus 1,5 liitrit.

üle 60 min

30 minutit + laagerdumiseks 24 tundi

Retsept
0.75 l Viin
1.5 dl Konjak
3.3 dl Pilsneri tüüpi õlu
2 tk Viigimari
3 tk Kuivatatud ploom
1.5 dl Rosinad
1.5 dl Mandlid
8 pulka Kaneel
1 tk Apelsin (koorest ribad)
4 tk Kardemon
1 tk Nelk
1.5 dl Pruun suhkur
1. Pane viigimarjad, ploomid, rosinad, mandlid, apelsinikoor, kaneel, kardemon ja nelk potti. Vala peale pilsner nii, et vürtsid oleksid õlles. Aja segu peaaegu keema. Lisa vein, seejärel maitse järgi suhkrut. Kuumuta glögi, aga väldi keema minekut. Kaas peab olema tihedalt peal.

2. Soojenda pann ja tõsta sellele paar supilusikatäit suhkrut ning pruunista, aga ära lase kõrbeda. Vala pruunistunud suhkur ja konjak glögisse ning kuumuta keemiseni. Eemalda kaas ja süüta pikast tikust ettevaatlikult õhk glögi peal, põleta paar sekundit ja sule pott uuesti kaanega.

3. Glögi võiks jääda ööpäevaks seisma. Seejärel eemalda joogist vürtsid. Glögi võib juua ka külmalt, aga parim on see ikka tulikuumana.

KOMMENTAARID

Jo 21.okt 2014 09:11
Koostisainete nimekirjas veini ei ole, on viin.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga