Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Valged ja kergelt vürtsikad piparkoogid

Jõulud ja uusaasta

Valged ja kergelt vürtsikad piparkoogid

Eva Palu Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eva Palu
Kergelt vürtsikad küpsised, mis on hea vaheldus traditsioonilistele piparkookidele. 

20-40 min

+ pool tundi taina tõmbamiseks

Retsept
150 g Või
1 dl Suhkur
1 tk Munakollane
1 sl Apelsinimahl
3.5 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Kaneel
0.5 tl Kardemon
0.5 tl Ingver (pulber)
0.25 tl Nelk (jahvatatud)
1 sl Tuhksuhkur (kaunistamiseks)
1. Vahusta toasoe või suhkruga, massi lusikaga õhulisemaks kloppides. Lisa munakollane ja apelsinimahl, sega ühtlaseks.

2. Lisa omavahel segatud kuivained (jahu, vürtsid ja küpsetuspulber) ja sega käte vahel ühtlaseks tainaks. Mässi kilesse ja pane külmkappi pooleks tunniks ootele.

3. Rulli tainas kergelt jahusel pinnal lahti, lõika küpsised välja ja küpseta 180-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuni need on kergelt pruunikad. Lase jahtuda ja puista üle tuhksuhkruga.


NIPP!
Kui soovid küpsiseid kuuseeheteks valmistada, tee tainas pisut paksem, et küpsised nii kergelt katki ei läheks ja tee küpsistesse enne küpsetamist ka auk, et nööri sealt läbi pista saaksid.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga