Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Eriti vahune munaliköör

Jõulud ja uusaasta

Eriti vahune munaliköör

Triin Sander Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eigo Alvik
Vahtu löödud koogel-moogel ja törts kanget kraami, viskit, tumedat rummi ja/või likööri selle sees, teevad jahedal ajal keha soojaks. Rammus jook sobib pühade ajal ka magusroa asemele.

kuni 20 min

+ 12 tundi tõmbamiseks

Retsept
portsjonile
3 tk Muna (valged ja kollased eraldi)
1 dl Suhkur
2.5 dl Piim
4 dl Rõõsk koor 35%
2 dl Tume rumm
1.5 dl Magus ürdiliköör (näiteks Vana Tallinn)
0.5 dl Brändi või konjak
1 tl Kaneel
1 tl Muskaat
SERVEERIMISEKS
Kaneelisuhkur või
Muskaatpähkel (värskelt riivitud)
1. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks, lisa piim, 2 dl koort, alkohol ja vürtsid.

2. Jäta segu külmikusse 12 tunniks maitsestuma.

3. Enne serveerimist vahusta munavalged tugevaks ja vahukoor pehmete tippudeni. Sega likööri sisse esmalt munavalged ja seejärel vahustatud koor.

4. Serveeri külmalt, soovi korral koos jääga.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes