Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Riimsoolatud part peedi ja salatiga

Jõulud ja uusaasta

Riimsoolatud part peedi ja salatiga

Maia Smõslova Värvid toidus
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Arno Mikkor

üle 60 min

Retsept
portsjonile
200 g Pardifilee
1.5 spl Meresool
0.25 tl Purustatud must pipar
50 ml Punane vein
1 tl Suhkur
Värsked tüümianilehed
200 g Keedetud peet
Sool
Suhkur
Must pipar
25 g Mustad ploomid
5.5 tl Punasese veini äädikas
1 tl Metspähkliõli
4 tk Bresaola singi viil
Punased salatilehed
1. Lõika pardifilee nahale ruudustik. Pane fileed pannile, nahapool all ja prae igast küljest, kuni fileed on pruunid.

2. Sega sool, suhkur, pipar, tüümianilehed ja vein marinaadiks ning hoia fileesid selles vähemalt 12 tundi. Marinaadist välja võttes kuivata fileed köögipaberiga ja lõika õhukesteks viiludeks.

3. Koori keedetud peedid, lõika paberõhukesteks viiludeks ja aseta küpsetuspaberile üksteise kõrvale. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga.

4. Kata maitsestatud peediviilud küpsetuspaberiga ja pane vajutuse alla.

5. Leota musti ploome umbes 2 tundi vees ja nõruta siis. Pane kaussi leotatud ploomid, metspähkliõli ja veiniäädikas ning püreeri saumikseriga.

6. Aseta singiviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 175-kraadises ahjus 12 minutit. Pese punased salatilehed, kuivata ja rebi tükkideks. Paiguta kõik meelepäraselt taldrikutele. Kaunista pohlade või jõhvikatega.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes