Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalasülti tehakse tavaliselt haugist, ent kasutada võib ka lutsu, millest keedetud leem juba iseenesest hästi kallerdub. Roog sobib külmlauale, lisandiks mädarõigas või sinepimajonees, või lõunaeineks koos kartuliga.

üle 60 min

Retsept
1 kg Sisikonnast puhastatud kala koos luude ja nahaga (pea võib eemaldada)
1.5 l Vesi
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 tk Väike peterselli- või sellerijuur
1 spl Sool
0.5 tl Pipraterad
2 tl Loorberileht
10 tk Želatiinileht
KAUNISTUSEKS
1 tk Keedetud porgand
Tillioksad
Lehtpetersell
6 väikest kaussi

1. Panna kala külma veega tulele, eemaldada tekkiv vaht. Kui leem hakkab keema, lisada maitseained ja puhastatud terved köögiviljad. Keerata kuumus väikseks, nii et vedelik vaid õige pisut muliseb (nõnda tuleb selgem leem), ning keeta, kuni kala on pehme. Tõsta see välja jahtuma.

2. Kurnata puljong läbi tiheda sõela või marli. Puhastada keedetud kala luudest ja nahast ning jagada võrdselt kaussidesse. Kaunistada portsjonid viilutatud porgandi ja maitserohelisega.

3. Panna želatiinilehed viieks minutiks külma vette paisuma.

4. Kuumutada puljong keemiseni ning maitsestada vajadusel täiendavalt soolaga, sest leeme tardudes soolasus taandub.

5. Lisada paisunud želatiinilehed ja segada nende lahustumiseni.

6. Jagada leem võrdselt kaussidesse. Tõsta jahedasse kohta tarduma ja säilitada külmkapis.

Märksõnad

kalasült

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga