Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Rullkasukas

Jõulud ja uusaasta

Rullkasukas

Epp Mihkels Väike salatiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Vana hea kasukas uudsel viisil serveerituna. Rulli keeratud salatit on ideaalne pakkuda Rootsi laual suuremale peoseltskonnale, lõigates selle eelnevalt n-ö viiludeks. Igaüks saab paraja portsjoni, milles on olemas kõik komponendid.

20-40 min

Retsept
portsjonile
4 tk Keskmine keedupeet
5 tk Keedetud kartul
400 g Heeringas
1 tk Sibul
2 tk Muna
250 g Hapukoor
300 g Majonees
Sool
Must pipar
1. Aseta lauale suur tükk küpsetuspaberit. Alusta peedi riivimisest ühtlase kihina nii laialt, kui pikka rulli soovid. Seejärel jahvata peedile pisut soola ja pipart ning riivi peale kiht kartulit.

2. Haki heeringas võimalikult väikesteks kuubikuteks ja puista ühtlaselt kartulikihile. Seejärel toimi samamoodi sibulaga.

3. Sega majonees ja hapukoor ning tõsta paar lusikatäit peene triibuna piki rullikeeratavat serva, määri pisut laiali.

4. Alusta kasuka rulli keeramist just sellest servast, et kaste jääks keskele. Toimi nagu rullbiskviiti tehes, kasutades paberit keeramisel abivahendina. Kui rull on kokku keeratud, suru see läbi paberi kätega pisut kokku, et mass muutuks tihkemaks. Tõsta siis paberi abil piklikule serveerimisvaagnale.

5. Kata rull pealt kastmega, lao peale munaviilud ja kaunista hakitud rohelise sibulaga. Serveeri kohe või lase 15 minutit maitsestuda.

Märksõnad

rullkasukas

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga