Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Suus sulavad mahlased pardikoivad

Jõulud ja uusaasta

Suus sulavad mahlased pardikoivad

Laura Strandberg Nipiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Laura Strandberg
See on pidupäeva hittsöök, mida kõik naudivad. See viib lausa keele alla!
üle 60 min

3,5 tundi

Gluteenivaba
Laktoosivaba
Retsept
2 tk Pardikoib
Sool
Must pipar
3 tk Apelsin
4 spl Mesi
100 ml Aplesiniliköör
100 ml Valge veini äädikas
1. Eemalda pardilt üleliigne rasv ning maitsesta koivad soola ja pipraga. Küpseta koibi kaanega potis 150 kraadi juures 2 tundi.

2. Riivi ühelt apelsinilt koor ja pressi kahest apelsinist välja mahl. Kuumuta äädikat, mett, apelsinimahla ja -koori koos likööriga väikeses potis umbes 3 minutit.

3. Tõsta ahju temperatuur 200 kraadini. Eemalda potilt kaas ja vala ära lihast välja sulanud üleliigne rasv. Kasta parti äädika- meeseguga ja tõsta 40 minutiks ahju. Vahepeal kasta parti küpsemise ajal veel 4–5 korda, kuni koivad on pealt mõnusalt krõbedad.

HEA TEADA!
See kook maitseb hästi ka järgmistel päevadel. Ajahädas võid selle koogi juba varem valmis küpsetada ja külma tõsta!

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 06.dets 2017 12:13
Pardikoibadele soovitame lisandiks rohelist salatit, näiteks kerge ja mõnus salat spinati ja kurgiga: http://toidutare.ee/-
road/salati-
d/v%C3%A4rsked_sala-
tid/1C0FA/#Beebispi-
nati-kurgisalat
või siis toekam salat kinoaga: http://toiduta-
re.ee/enim_otsi-
tud/argitoidud/1C3CA
Sten 05.dets 2017 11:20
Ei saa hästi aru milline kook see hästi maitseb ka järgmistel päevadel ? Mida neile pardikoibadele lisandiks pakutakse ?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes