Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Valge šokolaadi küpsised pähklitega

Jõulud ja uusaasta

Valge šokolaadi küpsised pähklitega

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ameerikapärased suured ja pehmed küpsised – pealt meeldivalt krõbedad ja seest pehmed. Mu meelest täiesti sõltuvusttekitavad!
Retsept
175 g Või
150 g Metspähklid
5 dl Nisujahu
2 tl Mustade täppidega vanillsuhkur
0.5 tl Söögisooda
1 näpuotsatäis Sool
2 dl Pruun roosuhkur
1.5 dl Valge suhkur
1 tk Muna
1 tk Munakollane
250 g Valge hakitud šokolaad
1. Sulata või. Haki pähklid jämedalt ning sega jahu vanillsuhkru, sooda ja soolaga. Sega sulavõi hulka suhkrud, lisa ka muna ja munakollane. Sõelu hulka jahusegu ja sega tainaks. Pane juurde pähklid ja hakitud šokolaad. Keera tainas kilesse, tõsta 20 minutiks külma.

2. Jaga tainas 25 palliks, tõsta suurte vahedega küpsetuspaberiga kaetud kahele ahjuplaadile, vajuta kahvliga ristisuunas muster peale ja küpseta ahjus 175 kraadi juures 8–10 minutit, kuni küpsised on kuldkollased ja küpsed. Tõsta jahtuma.

KOMMENTAARID

Kati 15.okt 2018 15:19
Kas liiga kaua ei ole need külmikus? Läheb päris kaua aega. Suht kõvad olid.
Helena 22.dets 2017 14:11
Küpsised mõnusa tekstuuriga, aga minu jaoks liiga magusad. Järgmine kord vähendaks kindlasti suhkru kogust.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes