Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Sidrunikook I

Sidrunikook
üle 60 min

Valmistamisaeg u 20 minutit + u 30 minutit jahedas + u 40 minutit küpseb.

Retsept
portsjonile
PÕHI
3 dl Nisujahu
1 sl Suhkur
125 g Rasvaine
1 sl Vesi
TÄIDIS
75 g Rasvaine
2 tk Muna
3 dl Suhkur
2 tk Sidruni pigistatud mahl ja riivitud koor
KAUNISTUSEKS
Tuhksuhkur
Valmistusviis
Haki kokku jahu, suhkur ja rasvaine, lisa vesi ja sõtku tainas.
Pane tainas 24 cm läbimõõduga vormi ja lase külmas seista u 30 minutit.
Küpseta põhja 225ºC juures u 10 minutit.
Pehmenda rasvaine.
Vahusta muna suhkruga, lisa rasvaine, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl.
Lisa täidis põhjale ja küpseta 175ºC juures u 30 minutit.
Kui kook on veidi pehme, lase jahtuda.
Raputa peale tuhksuhkrut.

KOMMENTAARID

Didi 23.aug 2008 17:00
@kriss3: mõru järelmaitse võis Sul tulla sellest, et koos sidrunikoorega ka koore all olevat valget säsi kogemata lisaks riivisid. :) Lihtne kook; pole küll lemmik, aga maitses siiski.
kriss3 23.aug 2008 12:01
Mul oli ainult 1.5 sidrunit ja sellepärast tuli kook liiga magus, samas aga oli mõru järelmaitse sidruni koorest. Tegelikult mulle meeldis ;)
veelparemsöödik 16.sept 2005 15:40
:R nämnäm
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes