Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Kodune martsipan

Mandlimass figuuride valmistamiseks tortidele kookidele.

20-40 min

Retsept
250 g Mandlid
3 kuni 4 tk Mõrumandel
2 tilka Mõrumandliõli või -essents
250 g Tuhksuhkur
2 sl Vesi
Pane mandlid mõneks minutiks kuuma vette, koori, kuivata ja jahvata hästi peeneks. Sega jahvatatud mandlid tuhksuhkru ja veega, sõtku hästi läbi rulli õhukeseks, vormi soovitud kujud ja lase õhu käes kuivada. Kui soovid pruunikat martsipani, lisa jahvatatud mandlite ja tuhksuhkru segule 1-2 tl kakaod, roosa värvuse saamiseks kasuta vee asemel maasika- või kirsimahla.
 

Märksõnad

toidutaremartsipan

KOMMENTAARID

stellapella 21.sept 2016 18:31
see repsept on päris hea
Marju 01.mai 2008 00:49
Martsipani saab osta tavalisest toidupoest, Kalevi toode. Eelistada tasub mandlitest tehtut.
PrettyKaty 08.dets 2004 15:01
kust saab osta martsipani?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga