Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Rabarberikook IX

Kattega plaadikook

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 kg Puhastatud rabarber
4 sl Suhkur
1 tl Jahvatatud kaneel
LIIVATAINAST KOOGIPÕHI
450 g Jahu
0.75 kl Suhkur
250 g Või
1 tl Vett või 1 muna
Soola
0.5 tl Küpsetuspulber
VÕIBISKVIIT
150 g Jahu
0.75 kl Suhkur
150 g Või
6 kuni 7 tk Muna
Valmistusviis Valmista biskviit biskviiditaigna kuumal menetlusel (vt nõuanded-küpsetamine I), lisa jahu ja piimjaks soojendatud või. Rulli liivatainast küpsetusplaadisuurune koogipõhi. Küpseta 200ºC juures helekollaseks. Vala peale puhastatud rabarberid, puista üle suhkru ja kaneeliseguga. Küpseta nii kaua kuni rabarber korralikult kuumaks läheb. Siis vala peale võibiskviiditainas ja küpseta uuesti 180-200ºC juures u 30 minutit. Jahuta kook ja puista tuhksuhkruga üle.  

KOMMENTAARID

Leelo 23.mai 2009 16:30
Kahjuks pole siin infot, kuidas valmistada biskviittaingent kuummenetlusel- seega tegin iseenese tarkusest- vahustasin munad suhkruga, lisasin jahu ja kõige lõpus sulanud ja jahtunud või- seda panin kuue muna kohta veidi vähem- 100g. Aga kook tuli väga hea- kuigi biskviit tuli oodatust õhem- u 2-3 cm paksune.
elly 13.mai 2009 20:20
hea maitse
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes