Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Kohupiimakook I

Maitsev küpsetis

üle 60 min

u 10 minutit+ u 50 minutit küpseb.

Retsept
portsjonile
100 g Või
150 kuni 200 g Suhkur
2 tk Muna
250 g Kohupiim
Riivitud sidrunikoort
2 sl Sukaad
2 sl Hakitud pähklid
Soola
200 kuni 250 g Jahu
2 tl Küpsetuspulber
Määrimiseks võid
Riivsaia
Valmistusviis
Vahusta pehme rasvaine suhkruga, lisa ükshaaval munad ning maitseained.
Kohevale vahule sega juurde kohupiim, pähklid, sukaad ja jahu koos küpsetuspulbriga.
Tainas pane võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud rõngasvormi.
Küpseta 180ºC juures 45-50 minutit.
 

KOMMENTAARID

Triinu 05.jaan 2011 22:36
Korduvate tegemiste järel õnnestub see kook juba ilusti. Meie peres on hakitud pähklid, sukaad ja sidrunikoor asendatud rosinatega. Oluline tegur selle koogi juures on kohupiim. Kindlasti ei sobi kohupiimapasta - kook jääb nätske. Praeguseks on mitmed kohupiimadki üsna peeneks ja pastaseks muutunud, seega oletan, et tuleb teadlikult otsida kuivemat ja sõmeramat sorti.
herdich 29.veeb 2008 18:01
on jah imelik. aga maitselt oli päris hea. teistkorda seda ei teeks
TV54 11.juuni 2006 08:21
tee ka niimoodi-osta poest vilma tordipulber-vala osa määritud vormi siis pane kohupiim ja lõpukuks ülejäänud pulber-peale võitükikesed ja küpseta ahjus 200 kraadi juures kuldpruuniks.
lore-lii 13.apr 2005 17:49
Imelik kook.. ei soovita teha selle retsepti järgi.
anukas 21.okt 2004 20:53
hästi lihtne oli teha ja tulemusega väga rahul, pähklid asendasin mooniseemnetega, kuna pähkleid lihtsalt polnud
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga