Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Mandlikook I

Jõulud ja uusaasta

Mandlikook I

Eesti
PrindiSoovita sõbrale
Pidulik kook

üle 60 min

Valmistamisaeg u 35 minutit + 25 minutit küpseb + 1 tund külmkapis

Retsept
portsjonile
PÕHI
2.5 dl Jahu
75 g Või
0.5 tk Muna
0.5 sl Mandliliköör (Amaretto)
TÄIDIS
130 g Mandlid
100 g Või
1 dl Suhkur
2 tk Muna
2 sl Mandliliköör
KAUNISTUS
2 sl Purustatud mandlid
Valmistusviis PÕHI: Sega kõik ained kokku pehmeks tainaks. Pane tainas külmkappi u üheks tunniks. Kata rasvainega määritud u 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad tainaga. Tõsta vorm jahedasse. TÄIDIS: Lase mandlid keema ja koori, seejärel jahvata peeneks. Hõõru rasvaine pehmeks, lisa suhkur ja hõõru veel, kuni segu on kohev. Sega mandlid vahu hulka. Lisa munad ükshaaval tugevasti kloppides. Maitsesta likööriga. Kalla täidis koogipõhjale ja tasanda see. Puista purustatud mandlid koogi pinnale. Küpseta kooki ahju alumises osas 175ºC juures u 25 minutit.  

Märksõnad

mandlikook

KOMMENTAARID

mittekeegi 24.apr 2015 22:16
vaga mahlakas kook maitsev,nati kallis aga see kook on seda väärt!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga