Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Amaretto-Pavlova

See on mandliline beseekook, mis pühendati omal aja kuulsale vene baleriinile Anna Pavlovale.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
4 tk Munavalge
1.5 dl Suhkur
1.5 dl Purustatud mandliküpsised
TÄIDIS
3 dl 35% rõõsk koor
4 sl Mandliliköör (Amaretto)
KAUNISTUSEKS
50 g Mandlid
1 dl Suhkur
SERVEERIMISEKS
4 tk Pirn
1 sl Või
4 sl Mandliliköör (Amaretto)
ValmistusviisVahusta munavalged tugavaks vahuks, lisa suhkur ja jätka vahustamist, kuni vaht on läikiv. Lisa ettevaatlikult küpsisepuru vahu hulka. Määri u 23 cm läbimõõduga lahtikäivate äärtega vorm rasvainega. Vala beseetainas vormi nii, et ääred on keskkohast kõrgemad ja küpseta 150 kraadi juures u 45 minutit. Lase kaunistuseks mõeldud mandlid korraks keema ja koori.Sulata suhkur kuival pannil, pruunista veidi. Lisa mandlid ja sega. Kalla karamellisegu küpsetuspaberile. Lase jahtuda ja purusta karamell. Vahusta koor tugevaks vahuks ja maitsesta likööriga. Täida koogi süvend koorevahuga. Puista karamellisegu peale. Puhasta ja koori pirnid, eemalda seemned ja lõika lõikudeks.Sulata või pannil, prae pirnid selles kergelt. Vala liköör peale ja lase mõni minutit haududa.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga