Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Ticino kook

Hõrk ja mahlakas kook.

üle 60 min

Valmistamisaeg u 30 minutit + u 60 minutit ahjus + sai seisab enne taina valmistamist 12 tundi leos!

Retsept
portsjonile
400 g Sai (u 20 viilu)
7 dl Piim
100 g Pähklid
50 g Kreeka pähkel
1.5 dl Rosinad
1.5 dl Suhkur
1 sl Riivitud apelsinikoor
3 tk Muna
1 tl Küpsetuspulber
1.5 dl Kakaopulber
3 sl Rumm
4 sl Mandliliköör (Amaretto)
Määrimiseks rasvainet
Valmistusviis Pane saiaviilud kaussi ja vala piim peale ning lase ööläbi seista. Sõtku leotatud sai ühtlaseks tainaks, lisa jahvatatud sarapuupähklid ja purustatud kreekapähklid, rosinad, suhkur, riivitud apelsinikoor, munad, küpsetuspulber, kakaopulber, rumm ja liköör. Määri u 24 cm läbimõõduga, lahtikäiva äärega koogivorm margariiniga. Puista vormi põhi ja serv suhkruga üle (2 sl suhkrut) ning vala tainas vormi. Küpseta 150 kraadi juures 60-75 minutit. Jahuta. Soovikorral puista koogipinnale tuhksuhkrut.

Märksõnad

toidutarekookticino

KOMMENTAARID

jyhvikas5 31.aug 2007 20:08
pole söönud ,ei tea
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga