Pidu  » Jõulud ja uusaasta

Apelsinikoorekeedis

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Apelsinikoored sisaldavad rohkesti C-vitamiini. Neist saadab maitsva keedise, mis sobib hästi lisandiks mitmetele kookidele, tortidele ja teistele küpsetistele.
Kogus: 1 portsjon
Eemalda koortel osa valget kihti ja lõika koored õhukesteks ribadeks. Leota apelsinikoori külmas vees üks ööpäev, siis pane leoveega keema ja keeda, kuni koored on täiesti pehmed, s.o umbes 1 tund. Suhkrust ja koorekeeduleemest keeda siirup. Siirupi keetmisel võid kasutada maitsestamiseks ka sidrunihapet, mis lahusta väheses keevas vees ja lisa siis apelsinikoored ning keeda aeglaselt, kuni koored on suhkrusiirupiga läbi imbunud ja klaasjad, umbes ½ tundi.
Tõsta apelsinikoored väikestesse kuumadesse purkidesse, siirup aga keeda tihedamaks, kuni ta lusikat katab. Vala siirup kuumalt koortele. Purgid sule kohe. Kui paari päeva pärast on märgata, et siirup on vedelamaks muutunud, vala ta koortelt ära, keeda tihedamaks ning vala kuumalt koortele tagasi. Sule purgid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
salamander1 25.okt 2005 13:25
ei oska öelda!!!!!!!!!!!!!!!-
!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1