Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Mahlane datlikeeks

"MINU LEMMIKRETSEPT". 20.aug-15.sept. retseptivõistlus. Tõeline kiusatus!

üle 60 min

Retsept
portsjonile
3 dl vett
2 dl suhkrut
2 muna
200 g kuivatatud datleid (kivideta või eemalda kivid!)
200 g võid
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
vaniljesuhkrut
Võid ja jahu vormi määrimiseks
Valmistusviis Sega datlid, suhkur ja vesi keedunõus ning kuumuta, kuni suhkur on sulanud. Lisa kuuma segusse tükikaupa või ja tõsta segu pliidilt. Lisa munad ükshaaval segades. Kõige lõpuks lisa omavahel segatuna jahu, sooda, küpsetuspulber, vanilje. Määri lahtikäiv koogivorm (26 cm) võiga või margariiniga, puista jahuga üle ja kalla tainas vormi. Küpseta 175ºC juures umbes tund kuni poolteist ehk kuni on valmis. Lase vormis jahtuda. Hoia toatemperatuuril. Kõige parem järgmisel (või ülejärgmisel) päeval. ServeerimisviisJahtununa LisandidPiim lastele, konjak suurtele

KOMMENTAARID

Madi 23.jaan 2007 15:05
Tegin- väga hea ja mahlakas. Ainult suhkrut panin 1,5dl. Siiamaani ka kõigile külalistele meeldinud. Pidulikumal puhul võib toorjuustukreemi peale teha.
eve29 08.nov 2006 17:20
väga maitsev keeks, meeldis nii lapsele kui mehele!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga