Pidu  » Jõulud ja uusaasta

Õunakook IV

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Maitsev ja mahlane õunakook nii kuumalt kui ka külmalt.
Valmistusaeg: üle 60 min

Valmistamisaeg u 30 minutit + u 1 tund küpseb.

Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Vahusta või ja suhkur, lisa munad (ükshaaval).
Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, ning sega tainaks.
Koori õunad ja puhasta südamikest.
Puhasta ja koori mandlid ning haki jämedalt.
Leota rosinaid rummis.
Määri rasvainega u 24 cm läbimõõduga lahtikäivate servadega koogivorm.
Vala pool tainast vormi, laota peale õhukesteks viiludeks lõigatud õunad, siis rosinad ja vala ülejäänud pool tainast.
Puista üle purustatud mandlite ja pärlsuhkruga.
Küpseta 175 kraadi juures ahju alumises osas u üks tund.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Erka 18.nov 2012 14:46
Minul oli ka 28 cm vorm, sellest ka väike kartus, et kook jääb õhuke. Isegi kui pealmine kiht tainast oli "auklik" (no ei jätkunud üleni katmiseks), siis küpsedes kõik ühtlustus ja tulemus oli väga apetiitse väljanägemisega. Maitses ka imehästi!
d2tuuli 18.okt 2010 19:54
Väga hea, kuigi rummi ei olnud ja rosinad läksid niisama sinna sisse, aga tõepoolest väga maitsev. Tegin 28 cm vormis ja küpses ära 45 minutiga.
gee 15.sept 2010 11:06
tõesti hea kook!
Atsinna 22.nov 2009 21:17
Sellist valamisprotseduuri kasutatakse ka mitmes teiseski retseptis. Juba harjunud sellega ja endal nagu probleemi pole. Kui ikka näha, et valada ei õnnestu, ei jää kook tegemata. Oleks mõistlik mingi muu sõna otsida "valamise " asemele. Tegin samuti nagu NurrMarta, kuid laiali ajasin märja lusikaga, sest lusikas on sile, käsi mitte ja käe külge kipub siiski rohkem haakuma.
NurrMarta 22.nov 2009 19:33
Tõesti hea kook. Mina ei viitsinud mandleid koorima ja tükeldama hakada ja asendasin mandlihelveste-
ga. Aga selline tähelepanek, et seda kooki ei ole sattunud tegema sama seltskond, kes ka Tare retseptides olevat hõrgutavat õunakooki tehes on õuntele taigna määrimisega hätta jäänud :D Siin on täpselt sama lugu, aga kõik on ilusti toime tulnud. Juhuks, kui keegi peaks hätta jääma taigna õuntele "valamisega", mis seda tüüpi taigna puhul tõesti ei õnnestu, siis selline soovitus. Taigen tuleks õuntele jagada, tõstes lusikaga väiksemad kuhjad ühtlaselt koogi peale ja need siis märja käega laiali patsutada. Toimib alati.
Atsinna 24.okt 2009 11:46
Ülimalt hea õunakook, sõime neljakesi õhtul soojana ära ja ei saanudki teada, kuidas külmana maitseb. Rosinaid leotan ma tavaliselt brändis, nii ka seekord.
kristi 21.okt 2009 10:52
väga hea kook. Nii kiiresti ei ole meil ammu kook otsa saanud :Y:D
mh 23.mai 2009 19:27
vaga hea isegi ilma rummis leotatud rosinateta vaid ainult ountega, millele riputatud kaneeli ja suhkurt.
ajkdfjkdf 21.sept 2007 17:31
Hmm, nu täitsa normaalne tuli :)
v2õ3ä4ö5 06.sept 2005 06:40
Mulle meeldivad kõik mis on kiiresti tehtavad ja saab kohe lauale anda.
juulike 16.jaan 2005 12:57
våga hea ja soodav
1