Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Pehme virsikukook

Jõulud ja uusaasta

Pehme virsikukook

Toidutare Rootsi
PrindiSoovita sõbrale
Hõrk ja õrnamaitseline kook

üle 60 min

Retsept
portsjonile
2 virsikut
50 g vōid
½ dl suhkrut
1 tk kaneelikoort
PŌHI:
150 g vōid
2½ dl suhkrut
3 muna
3½ dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
riivsai
vōi
Valmistusviis Poolita virsikud ja puhasta kividest, lõika õhukesed viilud. Sulata või ja suhkur pannil ning lisa kaneelikoor, õhukesed virsikuviilud ja kuumuta. Võta virsikuviilud ja kaneelikoor välja. Keeda edasi kuni jääb u 1 dl kastet järgi. Sega või ja suhkur, lisa ükshaaval munad (sega igakord korralikult). Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja lisa ettevaatlikult kastmele. Pane tainas u 1 ½ liitrisesse koogivormi ning jaota virsikuviilud ühtlaselt. Küpseta 175 kraadi juures u 45 minutit, ehk kuni kook on läbiküpsenud, proovi tikuga.

KOMMENTAARID

PisikeLiisi 31.juuli 2007 00:12
Kook oleks parem, kui virsikuid panna rohkem, nii sisse kui peale. Suhkrut peaks ka veidi vähemaks võtma.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes